23948sdkhjf

Vestjysk totalentreprenør gør medarbejdere til medejere

Totalentreprenørvirksomheden Gråkjær har valgt at gøre virksomhedens stærkeste aktiv, medarbejderne, til medejere gennem medarbejderaktier.

Målet er at belønne loyale medarbejdere, styrke tilknytningen til virksomheden og at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, lyder det i en pressemeddelelse fra Holstebro-virksomheden.

– Næste år er det 50 år siden, jeg stiftede Gråkjær, og det har helt naturligt sat gang i en masse tanker. Hvad skal der ske med Gråkjær den dag, jeg vælger at trække mig?, lyder det fra adm. direktør John Gråkjær i pressemeddelelsen.

Læs mere om John Gråkjærs overvejelser omkring beslutningen om at indføre medarbejderaktier på Licitationen:

Totalentreprenør gør medarbejderne til medejere - vil holde firmaet på familiens hænder

Hans vurdering er, at Gråkjær har et stærkt navn i branchen, fordi firmaet har haft de rigtige folk på de rigtige pladser. Sådan skal det gerne blive ved med at være.

– Hvis det skal fortsætte, er det afgørende, at vi er i stand til at motivere, fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere. Derfor har vi besluttet at gøre medarbejderne til medejere af Gråkjær, siger John Gråkjær og kalder samtidig medarbejderaktierne en anerkendelse af medarbejdernes indsats.

Konkret vil alle funktionærer, der har været ansat i Gråkjær Holding-koncernen i mindst 12 måneder, blive tilbudt at deltage i aktieprogrammet. Familien Gråkjær vil forsat have aktiemajoriteten på 52 procent, mens medarbejderne vil eje de resterende 48 procent gennem et medarbejderselskab.

Mange om buddet 

Siden 1973 har Gråkjær udført både store og små byggerier til erhverv, bolig og landbrug.

– Gennem årene har vi bygget mere end 4.000 projekter, og det tal skulle gerne blive endnu højere. Vi har altid anstrengt os for at skabe en særlig ”Gråkjær-kultur”, der bygger på gode vestjyske værdier, hvor et ord er et ord, siger John Gråkjær. 

– Vi må dog også sande, at vi er i en branche, hvor der er rift om buddet. Det er derfor mit håb, at aktieprogrammet både kan være med til at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere. Dét er nemlig afgørende, hvis Gråkjær skal forblive et stærkt navn i branchen, tilføjer han.

Rykker endnu tættere sammen i bussen

Søren Christensen, der er projekteringsleder, er én af de medarbejdere, der har valgt at tage imod tilbuddet om at blive medejer af Gråkjær. Ordningen afspejler i hans optik den virksomhedsånd, der er hos Gråkjær:

– Jeg er da stolt af at være en del af en virksomhed, hvor man værdsætter medarbejderne. Ikke bare med ord men også med handling, som giver lysten til at yde en ekstra indsats i hverdagen. Vi er én stor familie, der nu blot rykker endnu tættere sammen i bussen, siger Søren Christensen i pressemeddelelsen.  

Det gælder også for Alexander Sørensen, der er ansat som bygningskonstruktør i Gråkjær. 

– Med medarbejderaktierne får vi et bevis på vores indsats i dagligdagen, og det betyder noget, siger Alexander Sørensen.  

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.094