23948sdkhjf

Gammel mineraluld volder stadig hovedbrud i byggeriet

De nye regler for håndtering af mineraluld, som trådte i kraft 1. juli 2021, volder stadig hovedbrud flere steder i byggeriet.

Reglerne betyder, at arbejde med ny mineraluld i udgangspunktet er de samme som for andre kemiske stoffer og materialer i arbejdsmiljøet samt for andre isoleringsmaterialer. 

For gammel mineraluld derimod – og det er mineraluld fra før 1997 - betyder reglerne, med visse undtagelser, at håndtering og bortskaffelse af gammel mineraluld bliver bragt på niveau med kræftreglerne. Derfor skal der blandt andet bruges heldragt og værnemidler.

Det skriver PASKRAM, som er Mester Tidendes specialmagasin til tømrer- og snedkermestre (dygtige svende må gerne læse med)

Hovedproblemet er, at det er meget svært at se forskel på mineraluld fra før og efter 1997, når det har ligget gemt i en tag.- eller vægkonstruktion.

Er man i tvivl – og det kan man meget hurtigt blive – så kan man blandt andet henvende sig til bygherren, da han måske kender historikken med hensyn til, hvad der er blevet lavet, ombygget og renoveret hen ad vejen i en bygnings levetid. Også et besøg i BBR-registret kan måske være en hjælp.

 PASKRAM har været rundt i branchen og bl.a. talt med et par virksomheder om hvordan de håndterer problemerne. Det kan du læse om i disse artikler:

Svært at se forskel på mineraluld fra før og efter 1997

Sådan er de nye regler for håndtering af mineraluld

Nye mineraluldregler: Sådan prøver branchen at indrette sig

Her havner - noget af - det gamle mineraluld

Sådan håndterer kommunerne brugt mineraluld

Arbejdstilsynet er opmærksom på gammel mineraluld

Også fokus på flamingo og papiruldsisolering

Vil du være sikker på at få Mester Tidende og PASKRAM leveret og kunne tilgå artiklerne online, så kan du tegne et abonnement

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094