23948sdkhjf

CSK Stålindustri er tilbage i topform efter brand

Tilbage i foråret 2021 blev CSK Stålindustri ramt af en brand på virksomhedens fabrik i Thorsted vest for Thisted. Branden raserede flere produktionshaller og den ene af virksomhedens malerkabiner.

På trods af branden – og på trods af, at der også i 2021 var gener fra coronapandemien – præsterede CSK Stålindustri faktisk et regnskab, der var en smule bedre end året før.

Omsætningen steg med 4 procent til 389,2 millioner kroner, og overskuddet før skat med 5 procent til 33,3 millioner kroner.

Tilfreds ledelse

Administrerende direktør Carsten S. Kristensen ønsker ikke at oplyse, hvor meget branden har kostet den nordvestjyske stålvirksomhed.

- Men det er klart, at den har påvirket både omsætning og indtjening. Vi er dog ved at være igennem genopbygningen, så derfor ser vi igen ind en rimelig normal drift, siger han.

Generelt er han godt tilfreds med regnskabet for 2021.

- Vi er kommet tilfredsstillende igennem året, og vi ser også igen ind i et fornuftigt, positivt år i 2022 og har en tilfredsstillende ordrebeholdning, lyder det fra Carsten S. Kristensen.

Kæmper med stigende materialepriser

Han understreger dog, at både CSK Stålindustri og kunderne befinder sig i en omskiftelig tid.

- Nu er vi jo kommet i en ny situation, hvor vi har en ny verden og nogle voldsomme stigninger i materialepriser, så derfor er vi lidt spændte på at se, hvordan tingene udvikler sig her i første og andet kvartal. Indtil videre har det fungeret og set rigtig fint ud. Også vores ordreindtag har været over normal, forklarer Carsten S. Kristensen.

Det er dog ikke alle de ekstra udgifter til materialer, CSK Stålindustri kan sende regningen videre på til kunderne.

- I nogle tilfælde kan vi, og i andre tilfælde kan vi ikke. Men det er klart, at vi forsøger at aftale med kunderne, på hvilke betingelser vi skal udføre arbejdet, siger Carsten S. Kristensen.

På trods af de turbulente tider forventer han fremgang i 2022.

- Det er vi ikke i tvivl om, men dermed sagt er der mange ubekendte endnu, så derfor kan det godt nå at ændre sig. Men som det ser ud lige nu, ser vi både vækst på top og bund, slutter Carsten S. Kristensen.

CSK Stålindustri A/S
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 389,2 373,4
Resultat af ordinær drift 34,6 33,4
Resultat før skat 33,3 31,6
Årets resultat 26,6 24,2
Balancesum 168,9 173,9
Egenkapital 95,6 99,1
Antal ansatte 158 180
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2021
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078