23948sdkhjf

Sådan håndterer byggeriet reglerne for ny og gammel mineraluld

1997 er året, der skiller ny isolering fra gammel isolering. Og ifølge den nye mineraluldsbekendtgørelse, så skal gammel mineraluld (stenuld og glasuld) fra før 1997 håndteres på en speciel måde. Det er bare ikke altid nemt at sætte årstal på mineralulden, når den har været gemt væk i væg- eller tagkonstruktioner.

Branchen prøver dog, og det gælder både nedrivere og byggefolk

Det skriver PASKRAM, som er Mester Tidendes specialmagasin for tømrer- og snedkermestre (dygtige svende må godt læse med)

PASKRAM skriver blandt andet, at hos nedbrydningsvirksomheden  P. Olesen A/S er man  opmærksom på de nye regler, og arbejdsmiljøleder Lotte Klitgaard Nielsen er ekstra opmærksom, når hun er rundt på byggepladserne.

Også hos bedbrydningsfirmaet Kingo Karlsen A/S, er man ekstra opmærksomme.

- Faktisk har vi valgt at køre med fuldstændig de samme foranstaltninger uanset alderen på isoleringen. Og det er selvfølgelig med udgangspunkt i isolering fra før 1997, siger senior projektleder og intern konsulent på arbejdsmiljøområdet, Richard Kristensen blandt andet til PASKRAM.:

Bygherres ansvar

Hos byggefirmaet Egil Rasmussen A/S i Fredericia møder man også mineraluld i forbindelse med ombygninger, renoveringer mv.

Kalkulationschef og medejer, Christian Duus siger til PASKRAM:

- For os at se, er det bygherrens ansvar at dokumentere alderen på isoleringen, og er det en ældre mineraluld fra før 1997, og mere end en enkelt bat, så ringer vi efter en nedbryder. Det er alligevel for dyrt at have tømrere til at fjerne gammel isolering, og neriverne ved præcist, hvordan man både håndterer og bortskaffer det, siger Christian Duus.

PASKRAM har været rundt i branchen for at afdække hvordan de nye mineraluldsregler håndteres. Det kan du læse om i disse artikler:

Svært at se forskel på mineraluld fra før og efter 1997

Sådan er de nye regler for håndtering af mineraluld

Nye mineraluldregler: Sådan prøver branchen at indrette sig

Her havner - noget af - det gamle mineraluld

Sådan håndterer kommunerne brugt mineraluld

Arbejdstilsynet er opmærksom på gammel mineraluld

Også fokus på flamingo og papiruldsisolering

Vil du være sikker på at få Mester Tidende og PASKRAM leveret og kunne tilgå artiklerne online, så kan du tegne et abonnement

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096