23948sdkhjf

Prodan har ansat 20 nye medarbejdere i år

Der er for alvor kommet gang i hjulene hos Prodan efter corona-nedturen i 2020. Faktisk så meget, at medarbejderne på fabrikken i Randers har fået en del nye kolleger.

- Vi synes selv, at vi har haft en heldig – eller dygtig – hånd. Vi har øget vores medarbejderstyrke med 22 i 2021, og vi har allerede øget med 19-20 i 2022, og det har faktisk været nogle kvalificerede medarbejdere, vi har fået fat i, og det er vi ret stolte af, fortæller administrerende direktør Per Hastrup.

Og det har været helt vitalt for den østjyske underleverandør af få udvidet medarbejderstyrken.

- Det har været en vækstdræber. Det kan godt være, vi har fået en masse forespørgsler, men vi har været nødt til at sige nej til rigtig mange ting, fordi vi simpelthen ikke har kunnet overholde deres krav til levering, lyder det fra Per Hastrup.

Maskinbyggerne er tilbage

De mange ansættelser kommer ovenpå et 2021 med fuld fart på hos Prodan. Virksomhedens bruttofortjeneste steg med 39 procent sammenlignet med 2020 til 70,0 millioner kroner, og resultat før skat blev vekslet fra et underskud på 2,8 millioner kroner til et overskud på 11,0 millioner kroner.

- Vi har mange kunder inden for maskinbyggeri, og på grund af corona og usikkerhed i verden var der mange, der udskød investeringerne, og det ramte os voldsomt. Til gengæld er mange af de ting, der blev sparket til hjørne, kommet ind på banen igen og blevet effektueret, og det har betydet, at vi virkelig har haft gang i hjulene i 2021, forklarer Per Hastrup.

Han fortæller, at Prodans omsætning er steget med 43 procent i 2021, og dermed er tilbage på niveauet fra 2019.

Råvare-situation giver kvaler

Samtidig med den flotte vækst mærker Prodan dog også turbulensen i markedet, hvor specielt råvareprisernes himmelflugt giver anledning til grå hår hos indkøberne i Randers.

- Vi bruger ekstremt meget tid på kunderne i øjeblikket. Stålpriserne stiger fra den ene dag til den anden både 7, 12 og 15 procent, og det betyder, at vi skal have fat i en forespørgsel rigtig mange gange. Det er lige før, det er som med aktiehandler, hvor man sidder med en dealer i det ene rør og kunden i det andet. Så skal man have lukket handlen, hvis man ellers kan skaffe den specielle ståltype, som det ofte er. Det er meget tidskrævende både for kunden og for os, siger Per Hastrup, og fortsætter:

- For tre-fire uger siden fik vi nogle priser, som vi havde fast i tre timer. Nu får vi nogle priser, hvor der står ”med forbehold for mellemsalg”, og så oplever vi nogle gange, at, selv om vi tager fat i dem allerede en halv time senere, så er det solgt videre eller reduceret, og så kan vi ikke få 10 tons, men måske kun 6 tons. Det er udfordrende.

Prodan-direktøren melder om en god start på 2022, hvor væksten er taget yderligere til. Alligevel betyder de udfordrende markedsforhold, at man ”kun” kalkulerer med et resultat på niveau med 2021.

Prodan A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 70,0 50,4
Resultat af primær drift 11,5 -2,3
Resultat før skat 11,0 -2,8
Årets resultat 8,7 -2,2
Balancesum 112,7 85,6
Egenkapital 46,6 37,9
Antal ansatte 104 103
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078