23948sdkhjf

Se her mester: Sommerhusejere elsker annekser

Corona-nedlukningerne  har sat gang i byggeaktiviteten i det danske sommerland, hvor antallet af nye annekser er steget med knap 10 pct.

Når sommerhuset er blevet for småt, kan en løsning være at bygge et anneks. Den ide har mange fået under Corona, idet antallet af annekser i forbindelse med sommerhuse det seneste år er steget med knap 800 små ekstra bygninger, så der i 2022 findes 10.868 annekser i det danske sommerland.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Boomet af annekser i forbindelse med danske sommerhuse under pandemien kommer ikke bag på adm. direktør i Estate, Peter J. Mattsen. Han glæder sig over udviklingen.

-De lange nedlukninger, hvor mange af os var sendt hjem, gav en masse tid til overs, fordi vi ikke skulle transportere os til og fra jobbet. Det resulterede bl.a. i et rekordhøjt sommerhussalg, men ikke nok med det, blev den ekstra energi også brugt på at bygge til på sommerhuset, siger Peter J. Mattsen.

Ifølge Peter J. Mattsen kan den høje byggeaktivitet forklare, hvorfor udbuddet af sommerhuse stadig er lavt.

- Mange havde nok forventet, at der i år ville komme en del sommerhuse til salg oven på et rekordsalg i fjor. Mange købte sommerhus på impuls, men vi kan faktisk se, at folk er blevet ret glade for deres sommerhuse. Så glade, at de har valgt at bygge annekser, og det er jo ganske positivt især for de lokalområder, hvor sommerhusene ligger, siger Peter J. Mattsen.

Den store byggeaktivitet skaber nemlig vækst og udvikling i landdistrikterne, mener han.

- De fleste foretrækker stadig at bo i de store byer, men under Corona har mange af os fået øjnene op for livet på landet. Det betyder, at der kommer kapital fra by til land, hvilket betyder flere ordrer til lokale virksomheder. Samtidig har en del af os også fundet ud af, at vi kan arbejde fra vores sommerhus, hvis ellers den digitale infrastruktur er stærk nok, siger Peter J. Mattsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078