23948sdkhjf

Dobbeltrenovering i Aalborg-bydel: 765 boliger får den store tur

To omfattende renoveringsprojekter vil i de kommende år give 765 boliger i Aalborg-bydelen Lindholm et løft efter, at beboerne i to af Sundby-Hvorup Boligselskabs afdelinger nu har nikket ja til projekterne til samlet 386 mio. kr. 

Det skriver det nordjyske boligselskab i en pressemeddelelse. 

Senest har et flertal på et beboermøde i Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling 10 i Lindholm godkendt det omfattende renoveringsprojekt, som har et samlet budget på 118 mio. kr. 

Fakta om renoveringsprojekterne:

Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling 10

 • Består af 224 boliger
 • Boligerne ligger på Viaduktvej, Voerbjergvej, Uldalsvej og Smedien.
 • Der er tale om både lejligheder og fire familiehuse.
 • Renoveringen varierer fra bolig til bolig men omfatter blandt andet: Facaderenovering, nye vinduer og entredøre, altanrenoveringer, nye badeværelser i mange boliger samt omlægning af grønne anlæg med nye affaldssystemer, opholdsarealer og beplantning.
 • 48 boliger totalrenoveres og gøres tilgængelige for gangbesværede.
 • Renoveringens samlede budget er på 118 mio. kr. og forventes at løbe fra 2023-26.
 • Renoveringsprojektet er støttet af Landsbyggefonden.

Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling 3

 • I alt 541 boliger renoveres for tilsammen 268 mio. kr.
 • Boligerne ligger i Lindholm på Viaduktvej, Stationsvej, Bakkevej, Ringholmvej, Frank Rygaards
  Vej og Lindholm Nærbanevej.
 • Efter renoveringen vil der både være ungdomsboliger, almindelige familieboliger og
  ældrevenlige tilgængelighedsboliger.
 • Arbejdet forventes afsluttet i 2025.

For et halvt år siden sagde beboerne i naboafdelingen, Afdeling 3, ja til renoveringen af 541 boliger for 268 mio. kr. 

– Det er vigtigt for os, at beboerne i den enkelte boligafdeling oplever, at der bliver lyttet fra boligselskabet, og at de har indflydelse. Derfor blev renoveringsprojektet også indledt med et omfattende 360-graders eftersyn, hvor alle beboere kunne komme med deres ønsker og bekymringer. Og hele vejen har vi involveret og orienteret beboerne om projektet, siger direktør i Sundby-Hvorup Boligselskab, Jens Erik Grøn, i forlængelse af det seneste beboer-ja.

Arbejder ind i 2026 

Boligselskabets afdeling 10 består af 224 boliger i Lindholm. Der er tale om både lejligheder og dobbelthuse, som ligger spredt på flere adresser i Lindholm, og de forskellige bygningsafsnit er opført på forskellige tidspunkter og har derfor også forskellige byggetekniske problemer, der skal løses.

Planen indeholder blandt andet renovering af facader, vinduer og døre, nye altaner og mange steder også nye badeværelser. 48 boliger totalrenoveres og gøres tilgængelige for gangbesværede. 

En del af renoveringsplanen er også at skabe nye, trygge udearealer, som giver plads til aktiviteter og samtidig styrker boligselskabets grønne profil. 

Renoveringen støttes af Landsbyggefonden, og efter planen går arbejdet i gang om godt et år og forventes afsluttet i løbet af 2026.  

– Vi har talt om den nødvendige renovering gennem flere år. Og mange var nok ved at miste tålmodigheden. Men der var mødt rigtig mange beboere frem til vores møder, og vi kan nu se frem til, at håndværkerne skal i gang inden for en overskuelig fremtid, siger afdelingsformand Anja Grønkjær Madsen, der repræsenterer beboerne i afdelingen, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094