23948sdkhjf

Udmelding: Malerfaget kan bruge op mod 500 ukrainske flygtninge

Malerfaget kan bruge op mod 500 ukrainske flygtninge kyshånd, vurderer DI Byggeri Malersektionen.

Formand i DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke siger i en pressemeddelelse, at han håber, at Jobcentrene hurtigt vil gå i gang med at screene de mange ukrainske flygtninges kompetencer, når de har fået opholdstilladelse.

- Jeg tror, at rigtig mange faggrupper udover malerfaget står i samme situation – nemlig, at de mangler arbejdskraft, så jo før vi kan få nye medarbejdere jo bedre. Jeg ser både ansættelser på den korte og den lange bane. Vi vil jo rigtig gerne have, at flygtningene lærer dansk, og de af flygtningene, der er villige til det, vil kunne få varige ansættelser, siger Willi Becke.

- Vi ved jo på den anden side også godt, at mange nok vil vælge at rejse hjem igen, når krigen er slut, men vi vil gerne tilbyde dem arbejde, imens de er her, og det er min opfattelse, at mange flygtninge ønsker at arbejde.

Mange malervirksomheder har allerede polske medarbejdere ansat, så vi er klædt på til indsatsen – også i forhold til indkvartering, og måske kan det medvirke til, at vi i fremtiden ikke er så bange for ordinære ansættelser af medarbejdere uden for EU, fastslår Willi Becke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111