23948sdkhjf

Grenaa Havn leverer stor vækst i nyt strategi-år

Grenaa Havn er kommet ud af 2021 med vækst på så højt et niveau, at havnen opnår et af de bedste resultater nogensinde. Havnen forventer at 2022 blive et konsolideringsår med fortsat fokus på forretningsudvikling og ISO-certificering af havnen. 

Grenaa Havn rapporterer en omsætning på 68,2 mio. kr., hvilket er en stigning på cirka 12 procent fra 2021. På bundlinjen lyder årets resultat på 10 mio. kr., som også er en stigning fra sidste år.

- År 2021 skulle egentligt være et konsolideringsår, hvor vi for alvor begyndte at arbejde med den nye 2025-strategi ”Partnerskabshavn for en grøn verden”. Derfor lå det ikke i kortene, at Grenaa Havn skulle præstere en omsætningsrekord, som topper de tre forhenværende rekordår. Det kan vi være rigtig stolte over, udtrykker en tilfreds Bent Hansen, formand for bestyrelsen for Grenaa Havn. 

Grenaa Havns CEO, Henrik Carstensen, deler også formandens og bestyrelsens begejstring: 

- Væksten kan blandt andet tilskrives, at vi på Grenaa Havn er dygtige til at lande ad-hoc projekter. Og så er den samlede organisation parat til, hurtigt og fleksibelt at handle på nye opgaver, og føre dem i mål. Et af årets spændende projekter var pre-assembly af verdens største flydende havvindmølle Tetra Spar. For Grenaa Havn er det stort at kunne bidrage til udviklingen af banebrydende projekter som f.eks. flydende havvin”.

Grøn omstilling af havnen

I relation til Grenaa Havns nye strategi, har havnen gjort adskillige fremskridt henimod en grøn omstilling af havnen:

- I 2021 indgik vi en leverandøraftale med energikoncernen NRGI. Det betyder, at vi har omstillet havnens strømforbrug til 100 procent dansk produceret, klimavenlig strøm. Vi har etableret ti el-ladestandere på havnens område, til brug for erhvervslivet, turister og privatbilister. I april fik vi leveret vores nye Liebherr kran, som er konverteret til at kunne køre på el. 

Derudover fortsætter vi vores proces med at etablere en endnu bedre energiinfrastruktur på havnen, hvor de største skibe og rigge kan tilkobles landstrømanlæg. Dermed får vores kunder en fleksibel adgang til havnens store opgradering på landstrøm fra 2 til 20 megawatt, som havnen også investerede i, i 2021, fortæller Henrik Carstensen.  

Forventninger til 2022

- Vi forventer, at år 2022 bliver et konsolideringsår. Helt aktuelt ydes der en stor indsats for at gøre Grenaa Havn attraktiv for fremtidens store projekter, som for eksempel kommende vindmølleparker i Kattegat og Femern, fortæller formand Bent Hansen og fortsætter:

- Inden udgangen af 2022, forventer vi blandt andet at komme i mål med en ISO-certificering af havnen inden for kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøledelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.156