23948sdkhjf

Ærø Kommune siger 'ja' til 72 millioner færgekroner

Et flertal i Ærø Kommunes kommunalbestyrelse besluttede i går, 20. april 2022, at indgå aftale om tilsagn på 72 mio. kr. med Trafikstyrelsen til bygning af to nye el-færger på den travle Ærøskøbing-Svendborg rute. 

Det skriver kommunen i dag i en pressemeddelelse.

De nye færgers design og forretningsmodellen for udskiftningen skal løbende behandles frem mod efteråret 2022.

Transportministeriets grønne færgepulje gav tilsagn om 72 mio. kr. Den 22. december 2021 blev det bekendtgjort, at Ærø Kommune var blevet tildelt knap 72 mio. kr. fra Transportministeriets grønne færgepulje på i alt 233 mio. kr. 

Ærø Kommune, der i 2019 idriftsatte verdens længstrækkende el-færge, ’Ellen’, er således hovedmodtager af pengene fra puljen, der skal fremme omstillingen af den danske færgeflåde.

Arbejdet kan gå i gang

Kommunalbestyrelsen skulle forholde sig til, om den ønskede at anvende de 72 mio. kr., som i følge budgettet medfører en egenfinansiering på 336 millioner kroner. Efter en debat i salen blev tilsagnet givet, og budgettet godkendt, og Ærøfærgerne kan dermed gå i gang med det konkrete arbejde.

I lighed med el-færgen ’Ellen’, vil Ærøfærgernes nye færger bære stærkt præg af at være teknologisk innovative og banebrydende, både når det gælder selve færgerne, men også når det gælder landsiden, hvor store mængder strøm på kort tid skal leveres til den kraftige lader. 

Ligeledes venter arbejdet med at etablere og planlægge nye færgelejer og opmarchområder.
De nye færgers design og forretningsmodellen for udskiftningen skal løbende behandles af kommunalbestyrelsen frem mod efteråret 2022.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094