23948sdkhjf

Østjysk stålgrossist er tilbage på rette kurs

Som for mange andre var 2021 også et rigtig godt år for Brødrene Kier, og det ses tydeligt i deres netop offentliggjorte regnskab.

Heraf fremgår det, at omsætningen steg med 33 procent til 389 millioner kroner, mens driftsresultatet steg til 21,8 millioner kroner mod 2,4 millioner kroner året før.

Hovedparten af det stigende salg kan ifølge ledelsesberetningen henføres til stålforretningen, men alle øvrige forretningsområder oplevede også en tilfredsstillende vækst.

- Vi er rigtig glade for, at Brødrene Kier igen er tilbage som en solid og rentabel samarbejdspartner. Resultatet er naturligvis præget positivt af, at vores kunder har haft travlt under coronaen, hvilket har resulteret i både stigende efterspørgsel og stigende priser i markedet, siger administrerende direktør Morten Højen Larsen i en pressemeddelelse.

Han understreger dog, at resultatet især er et udtryk for den turnaround af virksomhedens drift, som virksomheden har arbejdet på i nogle år.

- I 2019 begyndte Brødrene Kier en forandringsrejse, hvor vi stillede skarpt på værdikæden mod kunderne. Vi effektiviserede og skar hårdt ind til benet, ligesom vi arbejdede med kulturen i virksomheden. I en årrække har vi vækstet, men det gik for hurtigt, så organisationen kunne ikke følge med, omkostningerne stod ikke mål med den ekstra omsætning, og efter seks år med stigende røde tal på bundlinjen var det nødvendigt at trække i håndbremsen, understreger han.

Ny strategi ændrede kursen

Morten Højen Larsen tiltrådte som administrerende direktør i 2018, og hans første og primære opgave var sammen med bestyrelsen og ledergruppen at udarbejde en revideret strategi, og efter grundige analyser blev der stillet skarpt på virksomhedens værdigrundlag.

- Vores mission er ganske simpel. Vi vil sikre branchens bedste service, høj tilgængelighed og løsninger, der skaber merværdi for vores kunder. Det kan vi netop gøre, fordi vi er en mindre virksomhed i et stort marked, og vi prioriterer nærheden med vores kunder. Når de ringer til os, er vi tilgængelige på telefonen og kan med det samme tilbyde den service og hjælp, de har brug for. Varer kan bestilles til sidst på dagen og være fremme næste dag eller kan straks hentes i vores lokale VVS-butikker. Netop den høje tilgængelighed er rigtig vigtig for vores kunder, har han erfaret.

Morten Højen Larsen fremhæver også, at hele rejsen med den nye strategi er lykkedes, fordi medarbejderne har været meget samarbejdsvillige og har arbejdet hårdt både med den stigende efterspørgsel og med de forandringer, der har været nødvendige for, at virksomheden nu står med et stærkere fundament.

Corona blev digitalt skub

Den digitale rejse var en del af Brødrene Kiers strategi, og en helt ny webshop blev sat i søen og gik i luften under coronaen.

Netop coronaens opblussen satte også skub i flere af de andre planlagte digitale initiativer, så de endda blev implementeret hurtigere og bedre end forventet.

- For bare to år siden var der ikke mange, der kunne forestille sig, at fysiske kundemøder kunne erstattes med teamsmøder, eller at forståelsen af at bruge webshoppen i stedet for at hente varer i vores butikker ville blive forandret så hurtigt. Med vores webshop, dygtige salgsteam samt fleksible og stærke logistik, hvor vi både kan levere med egne biler og eksterne vognmænd, er vi nu helt klar til forandringen fra lokal grossist til at nå ud til hele Danmark, siger Morten Højen Larsen tilfreds.

Brødrene Kier A/S
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 389,4 293,3
Driftsresultat 21,8 2,4
Resultat før skat 22,1 2,0
Årets resultat 17,6 1,6
Balancesum 170,7 131,8
Egenkapital 79,8 62,1
Antal ansatte 68 70
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078