23948sdkhjf

Hvide Sande Shipyard vil skille opfindelse ud i selvstændig virksomhed

Hos Hvide Sande Shipyard Steel & Service er vindmølleindustrien blevet et stadigt vigtigere marked gennem de seneste år. Det er blandt andet gennem datterselskabet Seasight Davits, der producerer davit-kraner til montage på havvindmøller.

Men næste erhvervseventyr er allerede i pipelinen skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det drejer sig om de såkaldte APS’er – eller Autonomous Positioning System. Sammen med en aktør i vindmølleindustrien har Hvide Sande Shipyard udviklet APS’en, der er et løfteværktøj, som bruges, når vindmøllevinger skal monteres på nacellen.

Her kan det være svært at kontrollere vingen, når den løftes på plads. APS’en er imidlertid udstyret med droneteknologi i hver sin ende af løfteværktøjet, og dermed bliver det meget lettere at styre.

P.t. har Hvide Sande Shipyard 10 mand beskæftiget med produktionen af APS’er, men håbet er, at det bliver til meget mere i fremtiden.

- Min forventning er, at det her bliver skilt ud i sin egen virksomhed – lige som vi gjorde med Seasight Davits, som fremstiller kraner – så produktionen kan blive skaleret op og leve sit eget liv, siger Thomas Halkjær Kristensen, leder af stålafdelingen hos Hvide Sande Shipyard Steel & Service, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Han ser ikke anvendelsesmulighederne begrænset til vindmølleindustrien og nævner især byggepladser som et oplagt sted for det vestjyske løftegrej.

Originalartikel: https://dbrs.dk/artikel/ny-opfindelse-%C3%B8ger-sikkerhed-ved-vindm%C3%B8lle-rejsning-min-forventning-er-at-det-her-bliver-skilt-ud-i-sin-egen-virksomhed

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11