23948sdkhjf

Fynsk byggekoncern øger aktiviteten og indtjeningen følger med op

2021 bød på fremgang på både top- og bundlinje for H. Skjøde Knudsen Holding A/S, der blandt andet står bag entreprenørvirksomheden Skjøde og håndværkervirksomheden Odense Bygningsservice. Det viser koncernens netop offentliggjorte regnskab for 2021.

– Året 2021 har på alle måder været et godt år, hvor vi via dedikeret projektstyring har fået afleveret mange, gode projekter, ligesom der er lagt nye projekter ind i pipelinen til 2022 og frem, udtaler koncerndirektør Allan Nielsen i en pressemeddelelse om udviklingen.

Den største enhed i H. Skjøde Knudsen Holding er den udviklende entreprenørvirksomhed Skjøde, der har hovedkontor i Odense.

Her har fortsat aktivitet i blandt andet Odenses nye bydel ’Gartnerbyen’, to kontordomiciler for PFA Ejendomme i Odense-bydelen Cortex Park samt aflevering af campusbygningen Biotek Kalundborg for Professionshøjskolen Absalon bidraget til høj aktivitet hen over hele 2021. 

H. Skjøde Knudsen Holding A/S
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 599,7 527,4
Driftsresultat (EBIT) 62,6 48,4
Resultat før skat 61,2 47,9
Årets resultat 47,7 37,3
Balancesum 266,1 220,7
Egenkapital 92,2 76,9
Gns. antal fuldtidsansatte 109 119
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.

Især Gartnerbyen – et af de største byudviklingsprojekter i Odense nogensinde – var præget af høj aktivitet gennem hele året, hvilket er fortsat ind i 2022. Hele området ventes at være fuldt udbygget medio 2024.

Et andet af koncernens selskaber, Odense Bygningsservice A/S, forestår bygningsvedligehold og renovering. Her er de gode takter fra 2020 fortsat ind i 2021.

Endelig har koncernen i regi af Gartnerhaven Odense ApS afleveret et ejerboligprojekt i 2021, ligesom de næste projekter er under opførelse og planlægning. 

Fakta: H. Skjøde Knudsen Holding A/S

• Koncernselskab for Skjøde, Odense Bygningsservice A/S, Gartnerhaven Odense A/S og Brenderup Ejendomsselskab A/S.

• Skjøde blev grundlagt af stifter Hans Skjøde Knudsen i 1972.

• Hovedkvarter i Odense og med kontor i Aarhus.

• Beskæftiger cirka 110 medarbejdere.

– Vores koncept for ejerboliger er medvirkende til, at vi kan bidrage til at skabe bydele med diversitet i såvel ejerform som alderssammensætning, hvorfor det også styrker koncernens samlede konkurrencekraft, udtaler Allan Nielsen.

Ser først fuld effekt af prisstigninger i 2023

I forhold til 2022 forventer Allan Nielsen et lidt højere aktivitetsniveau end i 2021. Foruden Gartnerbyen bliver et af årets større projekter opførelsen af ’Damhusene’ i den nye Randers-bydel Sporbyen Scandia. Det er det første af flere projekter i den nye bydel, hvor koncernen også har erhvervet den bevaringsværdige del af Sporbyen Scandia. 

Ligeledes vil 2022 og frem rumme projekter i den nye bydel Vinge ved Frederikssund, ligesom koncernen ser ind i andre, spændende udviklingsprojekter i de kommende år. 

Kigger Allan Nielsen lidt længere ud i fremtiden, er de aktuelle prisstigninger på råvarer og byggematerialer den helt store ubekendte. 

– De enkelte projekter presses af prisstigningerne, men den fulde effekt forventer vi først at se i 2023, hvor det alt andet lige vil presse vores indtjening, udtaler Allan Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny bog fortæller om historiske huse, byggemetoder og tidstypiske detaljer
Søndergaard forventer prispres og mere grøn omstilling
Stor nedriver følger kollegaer og halverer sit overskud
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.143