23948sdkhjf

Skagen Betons åbner sit største betonværk

Efter en byggeperiode på et år har hovedentreprenøren Svend Aage Christiansen A/S nu afleveret et nyt betonværk i Støvring til Skagen Beton, oplyser den nordjyske entreprenørvirksomhed i en pressemeddelelse.

Det nye anlæg er koncernens største med en produktionskapacitet på omkring 100 kubikmeter færdigbeton i timen, som skal dække et geografisk område fra Aalborg til Randers og på sigt erstatte virksomhedens betonværk i Klarup øst for Aalborg.

Det nye betonværk er officielt afleveret til betonkoncernens datterselskab Betonværket Brønderslev A/S. Anlægget er placeret på en 15.000 kvm store grund i Posborgparken i Støvring ud til E45 og er nu taget i brug.

Fakta: Skagen Betons betonværk i Støvring

- Areal af bygningerne: 1.000 kvm

- Bygherre: Betonværket Brønderslev A/S - datterselskab af Skagen Cementstøberi A/S

- Hovedentreprenør: Svend Aage Christiansen A/S

- Leverandør af produktionsapparat: Haarup Maskinfabrik A/S

- Opførelse: 2021 - 2022

– Oprindeligt udsprang idéen om at etablere et betonværk i Støvring af, at det ene af vores værker er placeret i et område i Klarup, som i 2016 blev omdannet fra erhvervsområde til boligområde. Derfor begyndte vi at overveje og kigge efter en anden placering, og her var Støvring en helt ideel lokation, forklarer Ove Skov, der er direktør i Betonværket Brønderslev, i pressemeddelelsen. 

– Dels ligger grunden helt ud til motorvejen, og der er således en god infrastruktur til stede, hvilket er helt afgørende, når vi blot har omkring 90 minutter til at transportere betonen fra anlægget ud til byggepladsen. Og dels vil betonværket i Støvring åbne op for leverance til nye geografiske områder, da vi nu kan levere helt fra Skagen i nord til Randers i syd, uddyber han.

Fordobling af kapacitet 

Det nye betonværk er koncernens suverænt største, og der er tale om en fordobling af kapaciteten sammenholdt med det andenstørste værk i Klarup.

For entreprenøren Svend Aage Christiansen A/S har det været en særdeles spændende opgave at tegne og opføre betonværket, fortæller adm. direktør Svend Aage Christiansen: 

– Det er relativt sjældent, at der bliver bygget nye betonværker i Danmark, og ovenikøbet har vi her at gøre med et betonværk af en vis kaliber, der er udstyret med den største blander på markedet. Det betyder, at betonværket har kapacitet til at forsyne nogle af de rigtig store byggerier, hvorimod Skagen Beton før måtte benytte sig af to betonværker til de største opgaver, siger Svend Aage Christiansen i pressemeddelelsen.

Foruden et blandetårn med fire store cementsiloer på 120 ton, består værket af lagerhal, vaskeplads, kontorer og velfærd, samt 14 siloer til sand og sten.

Betonværket i Støvring skal inden for de næste år erstatte værket i Klarup, som fortsat er i drift for, at Skagen Beton kan følge med aktivitetsniveauet og sikre en god overgangsperiode.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.125