23948sdkhjf

Færøsk sensor-virksomhed banker på hos dansk plejesektor

Virksomhed har specialiseret sig i sensorer målrettet ældresektoren. Nu kommer den til Danmark.

En ny færøsk virksomhed inden for teknologi til plejesektoren banker på i Danmark.

Virksomheden har specialiseret sig i dataopsamling i ældresektoren via en stribe mobile sensorer, der kan flyttes rundt i den ældres bolig, alt efter hvilken type data, man er ude efter.

Blandt andet kan sensorerne give besked, hvis en borger er faldet, eller hvis en borger med demens er på vej ud af døren på egen hånd.

Dermed bliver de en konkurrent til blandt andet leverandører af sensor-gulve, der ligeledes ved hjælp af teknologi kan hjælpe både borgere og ansatte i det daglige.

-Vores løsning er udviklet af folk fra plejesektoren, som ved, hvordan man griber tingene smartere an. Man kan sige, at vores løsning gør det samme for plejepersonalet, som elmotoren gør for cykelbudene – vi gør det muligt at komme længere og hurtigere med færre anstrengelser. Hele ideen er at genskabe glæden hos plejepersonalet ved at frigive mere tid til omsorg og pleje. Det kan være med til at løse kapacitetsproblemerne og samtidig skabe nogle bedre forhold for de ældre og plejepersonalet, siger Peer Bentzen, CEO i Nemlia.

Nemlia har indgået samarbejde med den danske IoT-virksomhed Sense Solutions, og det er via den vej, at Nemlia nu kan komme ind på det danske marked.

40 procent af færøske plejehjem

Ældresektoren er under et massivt pres overalt. I Danmark er der flere tusinde åbne stillinger i plejesektoren, og frem mod 2030 hober udfordringerne sig op. Til den tid vil antallet af +80-årige være steget med 59 procent, og kommunerne skal skaffe 42.000 nye sosu-assistenter frem til 2030.

Nemlias løsning anvendes på 40 procent af de færøske plejehjem, og erfaringer herfra viser, at personalet har mindre stress, og medarbejderfastholdelsen stiger markant. Målinger viser, at medarbejderne har fået frigivet op til 20 procent mere kapacitet efter indførelsen heraf.

Om Nemlia

  • Nemlia er en CareTech-virksomhed, der internationalt leverer løsninger til omsorgssektoren.
  • Nemlias hovedformål er at give plejere og pårørende bedre indblik, så de kan give den rette hjælp på rette tidspunkt.
  • Nemlias løsninger bruges både på institutioner og i private hjem. 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094