23948sdkhjf

Esa forlænger aftale med fynsk virksomhed

Fra kontrolrummet i Odense har Danish Aerospace Company siden 2006 supporteret ESA med regelmæssige helbredsovervågninger og konditionstests på den Internationale Rumstation ISS.

MOSES-kontrakten (Medical Operation Support & Engineering Services) er nu forlænget endnu et år, og kontrakten indeholder desuden option på forlængelser i 2023 og 2024.

Målingerne foretages første gang cirka to uger efter astronauterne er ankommet til rumstationen og igen omkring hver tredje måned i løbet af deres ophold. Det drejer sig om Nasas, Esas, Japans og Canadas astronauter, som opholder sig i længere tid på ISS.

- Vi er meget glade for, at Esa har forlænget kontrakten og lagt optioner ind på de kommende år. Hermed kan vi forsætte med at servicere vores udstyr og levere vores tekniske ekspertise til de kritiske helbredsovervågninger og konditionstest, samt få værdifuld erfaring til vores andre udviklingsprojekter, udtaler administrerende direktør for DAC, Thomas A. E. Andersen.

Konditionstestene bliver gennemført på selskabets Cevis- og Fergo-rumcykler og med DAC’s PPFS-helbredsovervågningsudstyr. DAC har kontrakter på at vedligeholde udstyret i rummet sammen med de tilsvarende træningsmodeller på Jorden.

- Overvågning af astronauternes helbred hænger tæt sammen med deres motion, og det motionsudstyr vi bygger. Det er essentielt for astronauterne konstant at være i god fysisk form i rummet. Dette skyldes, at i tilfælde af medicinske eller tekniske problemer på rumstationen, skal de altid være bedst rustet til hurtigt at kunne komme hjem til Jorden og dens tyngdekraft igen, eller de skal i tilfælde af problemer hurtigt kunne gennemføre en rumvandring med reparationer uden på rumstationen. Derfor er de regelmæssige helbredsovervågning og konditionstest helt essentielle, siger Thomas A. E. Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.156