23948sdkhjf

Skills:Unge talenter skal også kontrollere og sikre kvaliteten

Udover at udfører opgaverne bedst muligt, så stilles der også krav til deltagerne på DM i Skills i Høng i disse dage om kvalitetssikring – og dokumentation for det arbejde der udføres.

Kvalitetssikringen og den nødvendige dokumentation, er noget som lærlinge i dag får med sig som en del af uddannelsen.

- Her i 2022 skal vi have styr på gældende normer og regler, og det gælder faktisk alle de ca. 50 fag, vi har repræsenteret her på Skills. Derfor er kvalitetssikringen i dag en del af uddannelsen. De unge skal vænne sig til at arbejde med begrebet kvalitet, og de skal vænne sig til at dokumentere deres eget arbejde. Derfor vægter deres dokumentation også i den samlede bedømmelse af arbejdet, siger John Hvass, der er uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser.

Alle deltagere har fået et kursus i kvalitetskontrol, så de ved, hvordan det udføres løbende i processen.

 Nemt at kvalitetssikre

Et af de fag, hvor det er blevet lettere at udføre en løbende kvalitetskontrol og kvalitetssikring – samt dokumentation, er i tagdækkerbranchen. Her har de fire tagdækkere fået et nyt digitalt værktøj i hånden, nemlig en app på deres mobiltelefon.

Det er leverandøren af tagpap, Nordic Waterproofing, som i Danmark bl.a. ejer varemærket Phønix Tag Materialer, der har udviklet et fuldt integreret system på web og app, der kaldes Tagpas. Her kan eleverne med deres smartphone hurtigt foretage de nødvendige kontroller, fordi systemet er bygget op omkring faglige arbejdsgange, så en tagdækker hurtigt kan tage billeder, kommentere dem og lægge dem ind.

Der må brændes tagpap på

- Tagpas dækker ud over kvalitetssikring bl.a. det vi kalder en aftaleblanket for varmt arbejde på et tag. Det betyder, at når aftalepartnerne via en digital underskrift er på plads, og man er sikker på at opgaven og de rigtige materialer er til stede, så må der tændes ild i brænderen på taget, fortæller Carsten Poulsen, der har ansvaret for den digitale forretningsudvikling hos Nordic Waterproofing:

- Kvalitetssikringen dækker hele tagets opbygning. Det vil sige, at tagdækkeren bl.a. skal sikre sig, at underlaget er i orden, at underpappen er udført efter forskrifterne, og at overpappen er udført rigtigt. Og det sker med nogle få klik i Tagpas.

Systemet er også indrettet sådan, at man kan eksportere dokumentet, som PDF, ud i andre systemer, hvis det skulle være nødvendigt. Når brugeren har købt et abonnement til Tagpas, er det hans firma og hans produkter, der står på dokumenterne.

- Hidtil har sådan en dokumentation af kvaliteten godt kunne være ganske fyldig, og derfor nogle gange besværlig at få sendt til kontoret eller til kunden. Men det har vi nu også løst, for i stedet for at sende en tung rapport i pdf’er, har vi lavet noget, vi kalder PDF-link. De betyder, at man sender et digitalt link til dokumentationen i stedet for hele det samlede værk, fortæller Carsten Poulsen.

 Satser på at vinde

En af de fire konkurrencedeltagere i tagdækkerkonkurrencen er Christian Lublin fra Nykøbing Falster. Han arbejder i IFA Tagdækning, der nu er en del af Hetag, og ligger i Toreby.

- Vi har lige haft et par timer til at lægge noget underpap på, så vi kan gå i gang med det samme i morgen. Jeg har prøvet Tagpas en enkelt gang, og det ser helt bestemt ud til at være nemt at bruge, siger han.

Christian Lublin er 24 år, og han har tidligere været altanmontør. Så kom der en projektleder fra IFA Tagdækning og foreslog ham at tage forløbet Tagdækker Trainee. Der gik ikke længe inden han blev tilbudt en lærekontrakt hos IFA Tagdækning.

- Jeg satser på at gøre alt hvad jeg kan for at vinde det her, siger han.

 

Foto: Christian Lublin i gang med at kvalitetssikre og dokumentere sit arbejde i Tagpas på sin smartphone (Foto: Josephine Mathiesen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.111