23948sdkhjf

Typehuskæmpe nedjusterer: "Usikkerheden er uden fortilfælde"

Opdatering kl. 13.15 med citater fra Martin Ravn-Nielsen

HusCompagniet nedjusterer forventningerne til 2022, ifølge typehusselskabet på grund af krigen i Ukraine. 

I den seneste tid har leverandører været nødsaget til at indføre uvarslede prisstigninger, særligt på grund af eskalerede energipriser, med det resultat, at HusCompagniet må justere forventningerne til 2022 til 370-410 mio. kr. i EBITDA før særlige poster, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Da typehuskæmpen for en måned siden præsenterede sit 2021-regnskab lød forventningen til 2022 på en omsætning på 4.350-4.650 mio. kr., EBITDA før særlige poster på 420-450 mio. kr. og en indtjening (EBIT) på 370-400 mio. kr.

– Vi står i en helt ekstraordinær og svær tid, hvor usikkerheden er uden fortilfælde. Til trods for den udfordrende markedssituation, leverer HusCompagniet et tilfredsstillende resultat for Q1 i 2022, siger Martin Ravn-Nielsen, adm. direktør i HusCompagniet, nu i pressemeddelelsen og fortsætter: 

– Den ulykkelige situation i Ukraine har påvirket markederne. Det har sendt materialepriserne kraftigt i vejret, og krigen har sat vores forsyningskæder under stort pres. Vi er begunstiget af en modstandsdygtig og fleksibel forretningsmodel, der gør os i stand til hurtigt at tilpasse os udsving i markedet, men indenfor de seneste uger har de eskalerende energipriser påført os væsentlige straksomkostninger, som betyder, at vi her og nu er nødt til at justere forventninger til 2022. 

Påvirker ikke allerede indgåede kontrakter. 

Samtidig understreger selskabet, at justeringen ikke kommer vil få indvirkning på de eksisterende kundekontrakter.

HusCompagniet tilpasser løbende priserne i forhold til markedsudviklingen, lyder det, men det får ikke konsekvenser for de allerede indgåede kontrakter, hvor priserne fastholdes.

I første kvartal har HusCompagniet ifølge meddelelsen formået at fastholde målet om at levere 98 pct. af sine huse til tiden, og selskabet leverer samtidig et driftsresultat på 99 mio. kr. (EBITDA før særlige poster) svarende til en EBITDA-margin på 8,5 pct. 

Skal være på forkant

Da Licitationen snakkede med Martin Ravn-Nielsen i forbindelse med HusCompagniets årsregnskab, erklærede han sig "supergodt tilfreds med 21 med top- og bundlinje i udfordrende tider". Han påpegede dog også nødvendigheden af at være agile og på forkant med udviklingen.

- Vi er virkelig nødt til at være på dupperne og have aftaler bagud til vores leverandører og håndværksmestre på plads, lød det dengang.

Og videre:

- Vi har oplevet et særdeles udfordrende år med materialeleverancer og håndværkere. Der er en gensidig forståelse, og at vi er på samme side af bordet. De priser, der skal reguleres, skal tilpasses tidligt, så vi kan regulere overfor kunderne.

Gas kan give problemer

Martin Ravn-Nielsen fortalte desuden, at virksomheden på daværende tidspunkt ikke stirede ind i en force majeur situation.

- Hvis der bliver lukket for gassen, kan det få betydning for nogle af vores leverandører. Men det er ikke noget, vi kigger ind i, sagde direktøren, som oplevede et meget højt tempo i branchen.

- Jeg synes der var tryk på i 2007 og 2008, men dengang var vi ikke ramt af corona og udfordrede forsyningskæder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vildt-påkørsel: Hjemmeplejen i Thy redder Bambis mor
Virksomhed omdanner madaffald til grøn energi
Ny bog fortæller om historiske huse, byggemetoder og tidstypiske detaljer
Søndergaard forventer prispres og mere grøn omstilling
Stor nedriver følger kollegaer og halverer sit overskud
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.11