23948sdkhjf

Bekymret for medicin-svigt: Tilsyn på plejehjem få dage efter anholdelse

Få dage efter, en medarbejder på Plejecenter Tirsdalen i Randers Kommune blev anholdt og varetægtsfængslet, fik plejehjemmet et tilsynsbesøg på grund af en bekymringshenvendelse om muligt svigt i medicinhåndteringen.

Det afslører et høringsudkast til en tilsynsrapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som TV2 ØSTJYLLAND har set.

I rapporten, der er baseret på et tilsynsbesøg den 17. marts, er politiefterforskningen ikke nævnt med et ord. Og styrelsen konkluderer efter tilsynet, at der kun var 'mindre problemer af betydning for patientsikkerheden' på stedet'.

Men selvom det ikke fremgår nogle steder, at den verserende politisag på Plejecenter Tirsdalen har noget som helst med medicinhåndtering at gøre, kan det, ifølge lektor i sundhedsret ved Syddansk Universitet, Kent Kristensen, godt undre, at det alligevel ikke er nævnt. Det kan der dog være gode forklaringer på.

- En forklaring kan kan være, at tilsynet ikke har haft kendskab til sagen. At den pågældende enhed eller ledelsen på plejecentret ikke har fortalt dem det, siger Kent Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

En anden forklaring på, at der i tilsynsrapporten ikke er nævnt noget om en politisag kan, ifølge Kent Kristensen være, at det, der måske har været et problem, er løst i mellemtiden.

- En anden forklaring kan være, at det, der kunne have udgjort en bekymring eller et problem, knytter sig til den varetægtsfængslede medarbejder som en isoleret sag, og at det derfor er løst ved anholdelsen, vurderer Kent Kristensen.

Tilsynet var et såkaldt 'reaktivt tilsyn' udført af Styrelsen for Patientsikkerhed, tilsyn og rådgivning nord. 'Reaktivt' bekræfter, ifølge Kent Kristensen, der er lektor i sundhedsret ved Syddansk Universitet, at nogen har bedt tilsynet om at komme.

Onsdag kunne TV2 ØSTJYLLAND afsløre, at en person den 14. marts var blevet anholdt, sigtet og senere varetægtsfængslet i forbindelse med en sag det pågældende sted.

Senere samme dag kom det frem, at sagen handler om 'mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald', og at den varetægtsfængslede var ansat på Plejecenter Tirsdalen.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan ikke kommentere sagen med henvisning til, at der er en verserende politisag.

Randers Kommune ønsker hverken at kommentere det forhold, at plejecentret fik tilsynsbesøg på grund af en bekymringshenvendelse om muligt svigt i medicinhåndteringen, eller om kommunen gjorde tilsynet opmærksom på, at en medarbejder var varetægtsfængslet.

Østjyllands Politi har indtil videre ikke ønsket at fortælle, hvad den varetægtsfængslede person er sigtet for.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109