23948sdkhjf

Balder fra Logik & Co: Vi skal øve os og have mod til at bygge bæredygtigt

Byggeriets Klimapriser 2022 uddeles på tirsdag den 3. maj i København, og her er daglig leder i Logik & Co,  Balder Johansen på talerlisten. Ifølge Balder Johansen er der stadig meget lang vej til, at byggeri slet ikke belaster kloden. Men han noterer sig også, at Byggeriets Klimapriser viser, at der sker meget på bæredygtighedsfronten.

- Det mest bæredygtige, vi kan gøre, er selvsagt at lade være med at bygge og bevare så meget som muligt af den eksisterende bygningsmasse. Det er ikke realistisk, så det handler om at gøre det, der bygges nu, klar til genanvendelse. Huse og bygninger skal kunne omkalfatres og genanvendes til nyt byggeri, siger Balder Johansen.

Blandt de nominerede til Byggeriets Klimapriser 2022 er adskillige løsninger med genanvendte materialer, og ifølge Balder viser det, at der sker rigtigt meget på bæredygtighedsfronten i byggeriet.

- Blandt de nominerede er der løsninger, som viser, at byggeriet bevæger sig. Men der er stadig lang vej endnu. Skal vi i mål, kræver det, at branchen fortsætter med at gentænke materialeforbrug, CO2-reduktion og genanvendelse. Vi skal øve os, og det kræver både mod og fornyelse, siger han.

Vende tilbage til gamle materialer

Byggeriet står i dag for 40 pct. af CO2-udledningen i Danmark, hvorfor det er en af de brancher, der skal igennem den mest omfattende grønne omstilling. Ifølge Balder Johansen handler det bl.a. om at genopfinde nogle af de materialer, vi brugte før industrialiseringen.

- Reel bæredygtighed i byggeriet handler om at reducere brugen af materialer som beton, stål og glas til fordel for lokale materialer, som man kender fra før industrialiseringen. Materialer som eksempelvis halm, træfiber og hø, siger Balder Johansen

I alt 26 nominerede

De i alt 26 nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris tæller en række spændende og innovative produkter og løsninger.  

Det er et stærkt felt fra branchen, der vurderer og nominerer de indstillede produkter, løsninger og strategier. Nomineringskomitéen består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Se komitéen og læs om de nominerede her.

 KLIMAPRISER HVERT ANDET ÅR

Byggeriets Klimapriser uddeles hver andet år, hvor de mest bæredygtige produkter og løsninger i byggebranchen hyldes gennem fire priser: Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris. Priserne skulle oprindeligt have været uddelt på byggerimessen BYGGERI’22 i Fredericia, men grundet høje Covid-19 smittetal i starten af året, blev messen udskudt til 21. til 24. marts 2023.

Arrangørerne af BYGGERI-messen, Danske Byggecentre, har dog valgt at uddele priserne i år den 3. maj kl. 15.00-18.30 på Vandværket, Rabarbervej 2, København NV.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.125