23948sdkhjf

Nyt center for forskning inden for sosu-uddannelserne

Et nyt center, der skal sætte spot på forskning og udviklingen inden for SOSU-området, har set dagens lys.

Centeret hedder FoCUS og står for ForskningsCenter for Uddannelse på SOSU-området.

Det er tre uddannelsesinstitutioner der har startet centeret i partnerskab; hhv. Randers Social- og Sundhedsskole, SOSU Østjylland samt Institut for Kultur og Læring og Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet.

Centeret skal imødekomme den opgave med flere ældre i Danmark, mangel på personale i ældreplejen samt de nye opgaver, fremtidens ansatte kan komme til at stå over for. 

Det er derfor nødvendigt at udvikle social- og sundhedsuddannelserne samt hele feltet, så det kan imødekomme de fremtidige krav og behov, lyder det i en pressemeddelelse fra de tre initiativtagere.

- Der bliver lavet utroligt meget spændende forsknings- og udviklingsarbejde i social- og sundhedsuddannelserne, og med FoCUS skaber vi en platform for videndeling og etablering af nye fælles projekter på tværs af skoler, kommuner, regioner, private aktører og forskningsmiljøer, siger Charlotte Wegener, der er lektor på Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet og forskningsleder på FoCUS.

Stor interesse for SOSU-forskning

Hos initiativtagerne til det nye center er der ingen tvivl om, at der er et behov for tiltag som netop dette. I august 2021 afholdt Randers Social- Sundhedsskole, SOSU Østjylland og Aalborg Universitet således den første danske forskningskonference om SOSUuddannelse.

Mere end 150 personer fra hele landet deltog og udtrykte stor interesse for at bidrage til mere forskning inden for SOSU-uddannelsesfeltet. 

- FoCUS er opstået ud af et fælles engagement i at udvikle social- og sundhedsuddannelserne som et selvstændigt forskningsfelt. FoCUS skal bidrage med ny viden om SOSU-uddannelsesfeltet og skabe de bedste forudsætninger for at styrke kvaliteten og derved øge interessen for uddannelserne til et af Danmarks største og vigtigste velfærdsområder, siger Anne-Birgitte Rohwedder, der er centerleder på FoCUS.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094