23948sdkhjf

Danskejet byggecenterkæde fylder 70 år

Koncernens navn blev valgt efter en navnekonkurrence blandt medarbejderne, og er en sammentrækning af ordet BYGge-MA-terialer

Bygma Gruppen runder i dag den 5. maj 70 år. Virksomheden startede som et trælastagentur med to ansatte, og er på syv årtier vokset til stor nordisk koncern med 2.600 medarbejdere og en omsætning på mere end 10 mia. kr.

Det skriver Bygma i en pressemeddelelse.

Den familieejede koncern ledes i dag af Peter H. Christiansen, der er søn af Bygmas grundlægger, og Klaus Hadsbjerg. De to har kørt professionelt parløb siden 2006, hvor Peter Christiansen blev udnævnt til koncernchef og de to dannede direktion. Udover flotte finansielle resultater og strategiske opkøb har det bl.a. resulteret i et fælles værdisæt for virksomheden, etablering af Bygma Akademiet, lancering af Ikke for Amatører-konceptet og et stærkt fokus på bæredygtighed.

100 forretningsenheder i Norden

Historien går tilbage til 1952, og startede som et agentur for en række større, svenske savværker i Danmark.

Få år senere blev sortimentet udvidet med byggematerialer og relaterede produkter til byggebranchen og koncernen er vokset stærkt via opkøb og organisk vækst.

Bygma blev grundlagt med det gode købmandskab og troværdighed som omdrejningspunkt. I dag har Bygma Gruppen mere end 100 forretningsenheder over hele Norden, og har vokset sig til den største danskejede leverandør inden for byggeriet. Seneste årsregnskab viste en omsætning på 10,8 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.047