23948sdkhjf

Hæderspris til tidligere DI Dansk Byggeri-direktør

Prisen gives ikke for et konkret projekt eller en specifik indsats. Jubilæumsprisen er i stedet en belønning for et langt sejt træk, der har haft betydning for den grønne omstilling, særligt i byggeriet.

I anledning af 40 års jubilæum i 2022, har Energiforum Danmark indstiftet en ny pris – 40-års jubilæumsprisen. Prisen gives ikke for et konkret projekt eller en specifik indsats. Jubilæumsprisen er i stedet en belønning for et langt sejt træk, der har haft betydning for den grønne omstilling, særligt i byggeriet.

- Netop sådan et langt træk har Michael H. Nielsen taget. Lige fra hans mangeårige arbejde i Dansk Byggeri har han aktivt påvirket og understøttet byggeriets rolle i den grønne omstilling. Listen over tiltag, som prisvinderen har været med til at initiere, er lang og taler direkte ind i Energiforum Danmarks agenda: at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie samfund, siger formanden for Energiforum Danmark Heine Knudsen

Derfor er Michael H. Nielsen modtager af Energiforum Danmarks 40-års jubilæumspris. Prisvinderens slogan er særdeles handlingsorienteret: ”Det bedste udtryk for holdning – er handling!”

En finger med i spillet

Tilbage i midt nullerne var Michael H. Nielsen en central person i arbejdet med nyorienteringen af bygningsreglementets energikrav, hvor det i et konstruktivt samarbejde mellem politikere, centraladministration og byggebranchen lykkedes at orientere bygningsreglementet mod såkaldte funktionskrav og med en strategi, hvor ambitiøse energirammer blev meldt ud i god tid, før de blev til normative krav i bygningsreglementet.

En proces der over de kommende 15 år førte til en markant reduktion af energiforbruget i nybyggeri og en tilsvarende markant øget innovation.

Michael H. Nielsen havde også en finger med i spillet, da den frivillige bæredygtighedsklasse blev lanceret på samme måde som branachen bidrog med konkrete forslag til CO2-reduktioner via Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren. Og så har han været med til at støtte, at ord blev til handling med sit store engagement i Videncenter for Energibesparelser i bygninger og Videncenter for Cirkulær økonomi i byggeriet.

Efter sammenlægningen af Dansk Byggeri med DI har Michael H. Nielsen i dag valgt at hellige sig det passionsdrevne arbejde for den grønne omstilling. Det foregår via utrætteligt netværksarbejde på tværs af byggeriets værdikæde og via en række bestyrelsesposter i for eksempel We Build Denmark, DANVAK og i en stilling som seniorrådgiver i tænketanken CONCITO.

Stolt og beæret

- Jeg er stolt og meget beæret over at modtage Energiforum Danmarks Jubilæumspris. Den grønne omstilling og byggeriets rolle har været en hjertesag for mig gennem mange år, og jeg har altid været drevet af, at branchen bød sig til med løsninger på centrale samfundsudfordringer. I

Ikke mindst klimadagsorden har placeret byggeriets som en væsentlig aktør i forhold til at levererkonkrete løsninger. Det er lykkedes via et bredt samarbejde i branchen, som jeg er glad for at have været en del af, og som jeg håber også at kunne bidrage til i fremtiden, siger Michael H. Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.096