23948sdkhjf

150 år gammel tradition: Hylder nyuddannede håndværkere med medaljer

76 nyuddannede håndværkere får tirsdag aften overrakt Håndværkerforeningen Københavns medalje under overværelse af H.M. Dronningen. Medaljen er bevis på, at de har afsluttet deres håndværksuddannelse på absolut topniveau.

Det er en tradition, som går mere end 150 år tilbage, og siden 1927 har Kongehuset deltaget ved den årlige uddeling af Håndværkerforeningen Københavns medalje til årets dygtigste nyuddannede håndværkere.

De 76 nye håndværkersvendetræder ind i rækken af medaljemodtagere ved en festlig ceremoni på Københavns Rådhus. Blandt de ca. 700 gæster på rådhuset finder man flere borgmestre, tidligere Æreshåndværkere, repræsentanter fra erhvervsliv, laug, organisationer og erhvervsskolerne. Og naturligvis medaljemodtagernes læremestre og familier.

Legater for 1,1 million kroner

Ud over Håndværkerforeningens medaljer bliver der uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde for over 1,1 millioner kroner.

Blandt andet skal der uddeles to rejselegater på 100.000 kr. fra A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet.

- Medaljeuddelingen en vigtig fejring af, at de unge håndværkere har afsluttet deres uddannelse med et rigtigt flot resultat. Det er en særlig hæder, som de unge håndværkere modtager, siger Håndværkerforeningens formand, malermester og oldermand Per Vangekjær.

Han tilføjer, at de 76 medaljemodtagere er uddannet inden for 23 forskellige fag, og det er med til at vise den store bredde, der er i håndværksfagene og erhvervsuddannelserne. Fælles for alle er, at de har afsluttet deres svendeprøve med topkarakterer.

- Godt håndværk er forudsætningen for mange af de ting, som vi tager for givet i hverdagen. Derfor har vi brug for, at flere dygtige unge mennesker vælger en erhvervsuddannelse. Det ønsker vi at sætte fokus på ved at hylde nogle af de dygtige unge, der er gået håndværkervejen, fortæller Per Vangekjær.

Der er brug for håndværkere

Københavns Kommune er vært for den store ceremoni, der afholdes i Københavns smukke rådhushal. Og Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til at byde de nyuddannede håndværkere velkommen.

- Vi har brug for flere håndværkere, som kan være med til at sikre Københavns udvikling. Jeg er selv datter af en uddannet skrædder og vokset op med godt håndværk, siger Sophie Hæstorp Andersen og fortsætter:

- Det er utrolig vigtigt, at vi anerkender og gør alt for at synliggøre betydningen af vores erhvervsuddannelser, så flere unge får øjnene op for de mange muligheder, håndværkervejen giver for et kreativt, spændende og vigtigt arbejdsliv, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vildt-påkørsel: Hjemmeplejen i Thy redder Bambis mor
Virksomhed omdanner madaffald til grøn energi
Ny bog fortæller om historiske huse, byggemetoder og tidstypiske detaljer
Søndergaard forventer prispres og mere grøn omstilling
Stor nedriver følger kollegaer og halverer sit overskud
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094