23948sdkhjf

Bygningsejere får økonomisk gevinst ved investering i digital energiovervågning

Det betaler sig økonomisk og for den grønne omstilling at investere i digital energiovervågning. 

Det er konklusionen, efter at softwarevirksomheden EnergiData i 2021 har registreret energi- og CO2-besparelser for en række kunder med et særligt servicekoncept.

I 2021 har EnergiData fulgt et udvalgt antal af sine kunder for at registrere de energi- og CO2-besparelser, de har opnået ved at have digital energiovervågning i deres ejendomme. 

Kunderne har et særligt servicekoncept, hvor de har tilknyttet et team af energirådgivere og energi-controllere, der rådgiver og vejleder i blandt andet afkøling af fjernvarmen, minimalt energiforbrug uden for åbningstiden og optimal udnyttelse af energien til varme- og ventilationsanlæg.

Resultaterne taler sit tydelige sprog. Kunderne har sparet to kroner hver gang, de har investeret en krone i 2021. Det er en gennemsnitlig tilbagebetalingstid på et halvt år.

De samlede energibesparelser i kWh og m3 har givet en CO2-reduktion på 915 ton og stoppet spild af ikke mindre end 83.700 m3 rent drikkevand.

Digital energiovervågning til klimaregnskab

Siden 1997 har EnergiData arbejdet for at reducere energiforbruget fra bygninger hos offentlige og private virksomheder, så de kan opnå energi- og CO2-besparelser. 

Omdrejningspunktet er det digitale energiovervågningsværktøj MinEnergi 2.0, der i de seneste år i stigende grad også er blevet et værktøj til at dokumentere CO2-udledningen fra bygningerne.

- Vi mærker, at behovet for målbare klimadata til blandt andet klimaregnskab er højt prioriteret hos både nye kunder, men også dem, der har været med i mange år. Interne og eksterne faktorer gør, at private og offentlige virksomheder skal stå på mål for deres aftryk på klimaet, og her er data om CO2-udledning en del af den grønne rejse, siger Morten Dysted Dahl, der er administrerende direktør i EnergiData.

- Klimaet og det grønne hensyn spiller en stigende vigtig rolle i arbejdet med energiovervågning og bygningsdrift. Resultaterne fra 2021 viser, at vejen til CO2-reduktion skal findes i vores bygninger, og at det betaler sig at investere i digital energiovervågning med MinEnergi 2.0 og vores team af energirådgivere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094