23948sdkhjf

Nordic Solar er klar med ny solpark i Portugal

Nordic Solar A/S udvider porteføljen med en ny solpark i Portugal, som bliver det danske energiselskabs hidtil største. 

Solparken, som er placeret i Alentejo-regionen i det sydøstlige Portugal, skal levere strøm til 35.000 husstande og vil derfor med sine 48.5 MWp yde et betydeligt bidrag til det portugisiske solenergi-marked:

- Portugal har et ambitiøst mål om at sænke sit CO2-udslip frem mod 2030 ved at fordoble produktionen af vedvarende energi, og her kommer solenergi til at spille en betydelig rolle i landet, som er et af de mest solbeskinnede i Europa, fortæller CEO i Nordic Solar, Nikolaj Holtet Hoff, i en pressemeddelelse. 

Fakta om Nordic Solar A/S

  • Nordic Solar er en solenergivirksomhed, der udvikler, opfører og driver solparker i industriel skala over hele Europa. 
  • Selskabet er beliggende i København og er ejet af mere end 650 aktionærer og beskæftiger 60 medarbejdere med otte forskellige nationaliteter.
  • I dag ejer Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på 326 MWp over hele Europa

Udnytter hver en solstråle

Solparken er udviklet og opført af Chint Solar, der er en aktør inden for produktudvikling, finansiering, realisering og drift af solparker. 

Selvom solskinstimer er i overflod i Portugal, er den nye solpark designet, så den får det meste ud af solen i løbet af dagen. Den benytter sig nemlig af single-axis tracker-systemet, som er i stand til at følge solens stråler fra solopgang til solnedgang.

- Ínsua er en af de første solparker, hvor vi arbejder så tæt sammen med produktudvikleren, i dette tilfælde Chint Solar. Trackerteknologien gør det muligt for os at få mest muligt ud af solens stråler, og det er et vigtigt signal at sende både til vores aktionærer, men også til lokalområdet i Portugal, hvor vi har fået lov til at opføre den 80 hektar store solpark, fortæller CEO Nikolaj Holtet Hoff.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079