23948sdkhjf

Minister: Lønnede udenlandske praktikanter skal have opholdstilladelse

Ny udlændingeminister Kaare Dybvad Bek (S) vil give udlændinge i lønnet praktik mulighed for opholdstilladelse.

I et interview med Politiken bebuder den nye udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), at der skal ændres i reglerne for, hvornår en udlænding kan få lov at få permanent opholdstilladelse.

Nærmere præcist skal det i fremtiden være muligt for også udlændinge i lønnet praktik at få permanent opholdstilladelse.

Det sker for at at "rydde ud i ting, der ikke giver mening", siger han til Politiken.

Regeringens udlændingepolitik skal nemlig ifølge ministeren være stram, men ikke skør, skriver avisen.

- Vi tror på, at man bliver godt integreret ved at være på en arbejdsplads. Det, at du har ansvar for ældre medborgere eller for en kasselinje nede i Netto eller for at lægge mursten op på et stillads. At du hver eneste dag omgås kolleger, det giver dig et meget godt billede af, hvad det danske samfund generelt går ud på, siger ministeren til Politiken.

Hvilke konkrete faggrupper, de nye regler skal gælde, konkretiseres ikke. Men det kan eksempelvis være elever og praktikanter, der får løn for deres arbejde.

Sosu-elever eller lærlinge på byggepladser, nævner Kaare Dybvad Bek som eksempler.

Under den tidligere regering blev reglerne i 2016 lavet om med opbakning fra Socialdemokratiet.

Men indtil da talte uddannelse med i det beskæftigelseskrav, der tilsiger, at man skal have arbejdet i mindst tre år og seks måneder ud af de seneste fire år, før man kommer i betragtning til permanent opholdstilladelse.

Kaare Dybvad Bek afviser dog at rulle den tidligere regerings stramning fuldstændig tilbage. Han mener, at der er en rimelighed i, at det er folk, der arbejder, som kommer forrest i køen.

Ministeren understreger over for Politiken, at den nye melding ikke betyder, at der er lempelser på vej i regeringens udlændingepolitik.

Derimod har regeringen hele tiden ment, at reglen har skullet laves om.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.235