23948sdkhjf

Egedal skærper miljøkrav ved salg af ejendomme - selvom det dumper salgsprisen

Egedal Kommunes ejendomme skal fremover sælges med klausul om at blive DGNB-guld certificerede, samt have grønne tage og p-pladser til delebiler

Det kommer til at betyde lavere salgspriser, men det er Egedal Kommune villige til at tage med.

Fremover skærper Egedal Kommune nemlig kravene til bæredygtighed, når kommunen sælger ud af ejedomme.

Og det kan betyde, at salgsprisen kan blive 10-21 procent lavere end ellers. 

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Ved salg af ejendomme, både til beboelse og erhverv, stilles bæredygtighedskrav om: DGNB guld, grønne tage og delebiler med tildelingskriteriet; ”økonomisk mest fordelagtigt tilbud”.

- Den lavere salgspris, vi må forvente at få i første omgang, ser jeg som en god investering på længere sigt, for både miljø, økonomi, og mennesker, siger Vicky Holst Rasmussen, borgmester i Egedal Kommune og fortsætter:

- DGNB-guld certifikatet er en stærk markering af vores indsats for at gøre kommunen mere bæredygtig. Vi får mulighed for at give grunde og bygninger i Egedal et bæredygtigt aftryk og får sikkerhed for, at der tages hensyn til både miljø, økonomi, sociale forhold, teknik og proces, når der bygges i kommunen.

Krav kan gradbøjes

De valgte bæredygtighedskrav vil som udgangspunkt blive pålagt ved ethvert salg. Det forventes imidlertid altid, at der tages udgangspunkt i den konkrete salgssag, og hensyn til ejendommens konkrete forhold, for eksempel om det er en bebygget eller ubebygget grund.

 Viser et krav at være uhensigtsmæssigt, vil det således ikke blive stillet, eksempelvis delebiler i tyndt befolket område.

Den samlede pakke af bæredygtighedskrav kan således variere, og er ikke begrænset til de vedtagne bæredygtighedskrav; DGNB-guld, grønne tage og p-pladser til delebiler.

Fakta: DGNB guld

  • DGNB er en bæredygtig certificering af bygninger. 
  • Ordningen vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt og har derudover også afgørende vægtning på teknik og proces. Green Building Council Denmark (DK-GBC) står for DGNB-certificeringen i Danmark.

Kilde: Egedal Kommune

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078