23948sdkhjf

Briter truer NKT med kartel-retssag

Hos den britiske specialdomstol Competition Appeal Tribunal kigger man i øjeblikket på et muligt søgsmål, der involverer NKT. Det skriver Børsen.

I 2014 blev NKT sammen med en række andre kabelproducenter idømt en bøde af EU-Kommissionen for ulovlig karteldannelse, og sagen i London er en udløber af det.

Her mener man nemlig, at også briterne har betalt overpris for kabler og truer ifølge Reuters med et krav på hundredvis af millioner pund.

Kravet er dog endnu ikke specificeret, og endnu er der heller ikke nogen officiel anklage. Hos NKT har juridisk direktør Mark Skriver Nielsen heller ikke modtaget nogen henvendelse fra briterne.

- Baseret på det vi kender til sagen, mener vi ikke, at det er en selvfølge, at sagen bliver godkendt. Men vi er forberedte på, at sagen kan få lov at køre. Selv hvis sagen godkendes, følger en lang og kompliceret proces, som sandsynligvis vil tage år, siger han til Børsen.

Ender det med en retssag, hvor kabelproducenterne bliver dømt, er det dog sandsynligt, at NKT kun står til en mindre del af erstatningsansvaret. I kølvandet på kartelsagen i 2014 fik NKT nemlig rettens ord for, at man kun havde spillet en mindre rolle.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/britiske-elkunder-bereder-sig-paa-sogsmaal-mod-nkt?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_30

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.081