23948sdkhjf

Dedikerede branchefolk har træ i både hjerte og hjerne

Op i mod 400 branchefolk fik svar på en masse spørgsmål på Build in Wood

Klimakrisen er mere aktuel nu end nogensinde, og byggebranchen står for 40 pct. af den samlede CO2-udledning. Og ifølge Building Green er der ingen tvivl om, at træ er en del af løsningen og en oplagt lavthængende frugt.

- Derfor er det vigtigt, at en konference som Build in Wood kan samle så mange arkitekter, ingeniører, bygherre m.fl. til at lade sig inspirere i deres arbejde med brugen af træ, fastslår Building Green i en pressemeddelelse. Building Green, der løb af stablen den 18. og 19. maj i København, havde et rekordhøjt antal deltagere. Op mod 400 branchefolk besøgte konferencen.

Ifølge Building Green, som står bag konferencen, har branchen rykket sig i både forståelse og brug af træ i byggeriet. I konferencens fem års levetid er indholdet blevet mere komplekst og med langt flere danske eksempler.

Dagmar Øye, der er projektleder for MOE Videncenter for Træbyggeri, har deltaget på Build in Wood alle år, og i år indtog hun scenen med et indlæg om byggesystemer:

- På de første år på Build in Wood var der mange spørgsmål, nu er der langt flere svar. Træbyggeri er jo ikke nødvendigvis bæredygtigt i sig selv. Det handler om at forstå hvordan man designer bygningen, så man bruger træet effektivt for at minimere brugen af materialer og mindske den samlede CO2-udledning. Derfor er statikken også et vigtigt fokuspunkt, når vi taler om det gode træbyggeri, lyder det fra Dagmar Øye.

Værdifulde netværksmuligheder

En stor del af Build in Wood handler om at netværke, så branchen kan samarbejde på tværs af værdikæden. Netværksområderne og pauserne summede af liv og der blev skabt nye relationer mellem deltagerne.

- Ved at deltage får jeg mulighed for at møde mit eksisterende netværk og udvide det med nye kontakter. På konferencen får jeg et nuanceret billede af, hvor branchen er på vej hen og hvilke udfordringer og bekymringer, der er. 

Det er for eksempel rigtig godt at komme i dialog med de mange arkitekter, der deltager, så vi kan vise de løsninger der findes for at bevæge os fra beton og stål til træ som materiale, fortæller Thomas Raunsbæk, koncerndirektør for Nordic Wood Industries.

Build in Wood vender tilbage den 24. og 25. maj 2023, og som noget helt nyt afholdes konferencen også i Hamburg den 6. og 7. september 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063