23948sdkhjf

Prisstigningerne rammer hårdt og brutalt i byggeriet

Prisstigningerne på byggematerialer, varemangel og lange leveringstider har ikke gjort kampen om opgaverne mindre i et marked, hvor indtjeningsmarginalerne i forvejen er under hårdt pres, skriver Mester Tidendes chefredaktør

Hvis du går og er bekymret over de lange leveringstider på byggematerialer og de store prsisstigninger i kølvandet på inflationen, så er du ikke alene.

Både offentlige bygherrer og private forbrugere udskyder nemlig i stigende omfang planlagte projekter. Både på grund af bekymring for fremtiden, men i lige så høj grad som et modtræk mod de voldsomme prisstigninger. Og de beslutninger kommer naturligvis til at kunne mærkes i håndværks- og entreprenørvirksomhederne, hvor ordretilgangen derfor må forventes at blive noget lavere.

Heldigvis har byggeaktiviteten ligget på et meget højt niveau, og for de fleste virksomheder vil opbremsningen i aktiviteten altså middelbart betyde en lidt mindre travl hverdag. Og måske er det anledning til, mere målrettet, at vælge opgaverne med omhu og udse sig dem, man tjener de bedste penge på.

Når det er sagt, så er det naturligvis afgørende, at priserne finder et naturliglig leje og at inflationen ikke fortsætter sin himmelflugt. Eller i hvert fald rammer et niveau, hvor kunderne igen synes, at det er interessant at henvende sig til byggebranchen.

I mellemtiden er det vigtigt at få tunet sin virksomhed til at møde de udfordringer, som venter på den anden side af inflationen. Her gælder det, som altid, om at havde de rigtige varer på hylderne til den rigtige pris - hvad enten man bygger for hr og fru Jensen eller er på entreprisemarkedet og arbejder som under-, fag - eller hovedentreprenør.

Prisstigningerne på byggematerialer, varemangel og lange leveringstider har nemlig ikke gjort kampen om opgaverne mindre i et marked, hvor indtjeningsmarginalerne  i forvejen er under hårdt pres.

Det er et brutalt marked, som stiller store krav både til omstillingsparathed og "godt købmandsskab".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096