23948sdkhjf

Fugebranchen får stærk mand med ved bordet

Thomas Vilmar fra fugeproducenten Ljungdahl er nyt medlem af bestyrelsen i FSO Fugebranchens Erhvervsorganisation

Thomas Vilmar optages i FSO’s bestyrelse på baggrund af mange års erfaring i byggebranchen hos blandt andet Rockfon og senest hos Ljungdahl A/S, der er specialister i tætningsløsninger til byggeriet, som han har været adm. direktør for siden efteråret 2019.

FSO hører under DI og har eksisteret siden 1980. FSO var i 2020 med til at starte Fugemontøruddannelsen op på Learnmark i Horsens. Sideløbende med uddannelsen har brancheorganisationen udviklet Fugeguiden, som er en online håndbog og opslagsværk om fugning, der er sat i verden for at hjælpe fagfolk, rådgivere, myndigheder og entreprenører med at vælge de rigtige fugeløsninger. Herunder også i forhold til lovgivning, projektkrav, miljø og økonomi.

Thomas Vilmar ser de to initiativer som midler til opnåelse af anerkendelse af fugefaget som det håndværk og professionelle erhverv, det er, ikke som mål i sig selv.

- Det er vigtigt at respektere de mange fugemontører, der ikke har en fugeuddannelse, men som stadig laver et godt stykke professionelt arbejde og som har øje for kvalitet i udførslen. Og netop derfor giver det også mening i en branche, hvor krav og regler hele tiden øges, at etablere fælles standarder og krav, siger Thomas Vilmar.

– Formålet med fugeuddannelsen og fugeguiden er at fastsætte og sikre en fortsat ensartet høj standard i branchen, og at håndværkerne har de bedste forudsætninger for at udføre et godt og professionelt stykke arbejde samt at være stolte af deres erhverv, siger Thomas Vilmar.

Sammen med Thomas Vilmars indtræden i bestyrelsen optages ligeledes Ljungdahls teknisk ansvarlige, Steen Piil, i brancheorganisationens kvalitetsudvalg.

Tæt samarbejde mellem entreprenører og producenter

FSO er på flere måder en lidt atypisk forening, da medlemskredsen består af både producentvirksomheder og entreprenører. Organisationen er samtidig den eneste af sin slags i branchen og har deraf stor betydning som mæglende tredjepart, når der opstår problemer i byggesager, eller når der er brug for en ekstern vurdering i forbindelse med udførelse, syn og skøn.

Tilføjelsen af Thomas Vilmar og Steen Piil glæder derfor Martin Christoffersen direktør for Permatæt ApS og formand for FSO.

– Der er endnu ikke nogen faste konkrete krav til fugearbejdet i Danmark. Standarderne er subjektive og ligger fortsat hos leverandørerne. Skal vi opnå en fælles høj og målbar standard i branchen, er det vigtigt, at man kan se begge sider af sagen, siger Martin Christoffersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078