23948sdkhjf

Glade malermestre: Flere unge svinger penslen

Flere unge er i gang med uddannelsen til bygningsmaler, og danske malermestre vil rekruttere flere lærlinge blandt studenter

Hele syv pct. flere elever i gang på bygningsmaleruddannelsens hovedforløb i forhold til sidste år. Helt præcist 1.277 elever i januar 2022.

Sådan lød konstateringen, da formanden for Danske Malermestre, Per Vangekjær, forleden aflagde sin mundtlige beretning på branche- og arbejdsgiverorganisationens generalforsamling i København med deltagelse af oldermænd og formænd for arbejdsgiverorganisationens 33 lav og lokalforeninger.

- Tilgangen til faget, rekrutteringen af nye svende, skyldes ikke mindst, at I er gode til at tage lærlinge. Jeg tror, vi alle kan være tilfredse med den beslutning, vi tog på oldermandsmødet i Aarhus tilbage i 2017 – at der var garanti for en læreplads i malerfaget, sagde oldermanden til kollegerne.

Men selvom malerfaget pt. har godt tag i de unge, er der brug for flere, dygtige malersvende. Derfor har Danske Malermestre blikket rettet mod de unge, der aldrig kommer i gang med en videregående uddannelse efter gymnasiet.

I flere år har Danske Malermestre i samarbejde med Malerforbundet i Danmark kørt kampagnen blivmaler.nu . Den bliver nu målrettet de studenter, der ikke kommer videre:

- Det overordnede formål med kampagnen er selvfølgelig at gøre vores fag attraktivt for de unge, så vi kan tiltrække de kvalificerede unge til faget. I år har kampagnen så det tvist, at vi målrettet går efter de mere end 20 pct. af de unge, der dropper ud af gymnasierne eller som aldrig kommer i gang med en uddannelse efter studentereksamen, sagde formanden for Danske Malermestre, Per Vangekjær.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094