23948sdkhjf

Malermestre: For mange arbejdsulykker blandt svendene

- Der er heldigvis stort fokus på arbejdsmiljøet i mange malervirksomheder, men vi ser ikke det fald i arbejdsulykkerne, som vi havde ønsket os, siger formand i DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke

DI Byggeri Malersektionen er bekymret over udviklingen i arbejdsulykker i malerfaget. Der ses ikke det fald, der var ønsket, og derfor kalder de på fælles front for at vende udviklingen.

Det skriver sektionen i en pressemeddelelse.

Formand i DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke, mener, at der bør gøres endnu mere for at forbedre arbejdsmiljøet i malerfaget:

- Der er heldigvis stort fokus på arbejdsmiljøet i mange malervirksomheder, men vi ser ikke det fald i arbejdsulykkerne, som vi havde ønsket os. Derfor vil vi i DI Byggeri Malersektionen øge vores fokus på området. DI Byggeri og Malersektionen har i regi af Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg desforuden etableret en ny gratis konsulenttjeneste til hjælp med arbejdsmiljø i virksomhederne, oplyserer Willi Becke.

Han understreger, at det kun kan lykkes at nedbringe arbejdsulykkerne, hvis alle står sammen om en fælles indsats.

- Vi har brug for bygherrerne, entreprenørerne, Malerforbundet, lederne i virksomhederne og medarbejderne. I DI Byggeri Malersektionen vil vi styrke arbejdet med at implementere de gode regelsæt, der allerede ligger, og vi vil lægge op til at bruge midler fra Malerfagets Kompetenceudviklingsfond til yderligere uddannelse af virksomhedsejere, ledende medarbejdere, malersvende og fagets lærlinge. Vi vil samtidig opfordre til, at andre også igangsætter nye tiltag, siger formanden for Malersektionen i DI Byggeri.

APV’erne et godt værktøj

- APV’erne er et godt værktøj i forhold til arbejdsmiljøet, men det kræver, at de bruges aktivt. Det er min overbevisning, at de ikke gør det i tilstrækkeligt omfang, så det skal være en opfordring til et ekstra fokus på dette.

Samtidig vil jeg opfordre til dialog på arbejdspladserne. Ofte kan de dygtige malersvende udmærket vurdere, om noget virker sikkerhedsmæssigt uforsvarligt, og derfor skal vi have endnu mere dialog, så vi løbende forbedrer os. Én malersvend, der kommer til skade er en for meget. Jeg håber meget, at denne opfordring til at prioritere arbejdsmiljøet tages aktivt op i faget, fastslår Willi Becke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093