23948sdkhjf

Fire kvinder bygger ”uhyggeligt” møbel til COPENHELL

Bosch Innovationspris gennemføres i år i samarbejde med metalfestivalen, COPENHELL. Opgaven her været at bygge et siddemøbel, som nemt kan integreres på festivalpladsen

Bosch Power Tools har netop afholdt dette års Innovationspris, som i år løb af stablen for tiende år i træk. 70 af landets tekniske skoler var inviteret til at komme med et bud på et siddemøbel, som kan integreres på Danmarks største metalfestival, COPENHELL, der finder sted i disse dage fra den 15.-18. juni.

Bosch modtog mange spændende bud, men tre hold gik videre i finalen. To af holdene kommer fra Holstebro HTX (UCH), mens det tredje kommer fra EUC Nordvestsjælland.

- Vi er glade for endnu en gang at have afholdt en succesfuld Innovationspris, hvor målet især er at skabe en relation til de yngre håndværker-talenter. Vi fik flere stærke bud på et siddemøbel, og det har været fedt at se et højt niveau over hele linjen. Konkurrencen var virkelig tæt i år, siger Jan Lindberg, Market manager, Bosch Power Tools.

Kreativitet og detaljer

Vinderholdet er fra Holstebro HTX (UCH) og består af Victoria Holch Bilenberg Nielsen, Ea Marie Sloth Gisselbæk, Lærke Rohde Bjergelund og Sarah Lein Sadeghi, som alle går på designlinjen. De fire kvinder har særligt udmærket sig ved at have fokus på detaljer samt at ramme lige ind i COPENHELLs ånd.

Vinder billetter og værktøj

Udover titlen som vindere af den fornemme innovationspris, vinder de fire kvinder en billet hver til dette års COPENHELL, værktøj fra Bosch til en værdi af 8.000 kr. og en centralt placeret udstilling af vinder-møblet i det såkaldte RIP-område, som er COPENHELLs VIP-område for artister og andre vigtige personer.

Anden pladsen gik til EUC Nordvestsjælland, som vandt 4 stk. 18 volt bore-/skruemaskiner, og tredje pladsen gik til det andet hold fra Holstebro HTX (UCH), som vandt 4 stk. 12 volt bore-/skruemaskiner.

- Vi arbejder altid ud fra nogle skitser og modeller, så vi startede med at tegne i hånden, dernæst lavede vi en 3D-tegning, og til sidst tog vi over i værkstedet og satte nogle endelige mål på. Vi byggede et skelet op, satte trykimprægnerede plader på, så det kan holde til vind og vejr, og så har vi polstret med vegansk læder, fortæller Sarah om processen.

- Vinderholdet skilte sig ud fra mængden ved at have et særligt øje for netop COPENHELLs gennemgående tema, og holdets detaljearbejde er bare helt i top. Derudover er det et møbel, som afviger lidt fra, hvad man normalt ville bygge, så der fik de virkelig sat streg under innovation, siger Jan Lindberg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078