23948sdkhjf

Hold øje med din Skattekonto – den kan gå i nul, mester!

Hold godt øje med din Skattekonto – Indestående kan blive udbetalt til NemKonto

Ny lovgivning har med virkning fra den 15. juni genindført den gamle beløbsgrænse på 200.000 kr. på virksomheders skattekonto. Har din virksomhed benyttet sig af det midlertidige højere loft over indeståendet på Skattekontoen i forbindelse med coronaordningerne, er midlerne udbetalt til NemKonto.

Nogle virksomheder har også brugt virksomhedens skattekonto som ”bank” for at undgå at skulle betale negative renter af indeståender i banken.

Dansk Industri oplyser, at ca. 12.000 virksomheder benyttede sig af muligheden for et højere loft over indeståendet på Skattekontoen i forbindelse med coronaordningerne.

Er du en af de virksomhedsindehavere, der dengang satte din udbetalingsgrænse på Skattekontoen højere end 200.000 kr., vil du opleve, at den er sat ned til 0 kr. fra nu af. Det betyder, at et eventuelt overskydende beløb, det vil sige hele saldoen, nu bliver udbetalt til din virksomheds NemKonto.

Læs også: Slut med at bruge SKAT som bank, mester!

Du skal derfor holde øje med din Skattekonto og føre midler tilbage, så der er penge til at dække eventuelle betalinger af skatte- eller afgiftskrav til Skattestyrelsen, understreger DI.

Skattestyrelsen har sendt breve direkte til de ca. 12.000 virksomheder og varslet den nye udbetalingsgrænse.

Om skattekontoen

Skattekontoen giver dig et samlet overblik over, hvad du har indberettet og betalt, og hvad du skylder i blandt andet moms, lønsumsafgift, A-skat og am-bidrag, selskabsskat, a conto-selskabsskat, udbytteskat, punkt- og miljøafgifter, andre afgifter samt gebyrer og renter.

Du kan også se eventuel gæld, som vi har sendt til inddrivelse.

Du har en Skattekonto pr. cvr-nr. eller SE-nr. Har din virksomhed flere SE-numre, har du en Skattekonto pr. SE-nr.

Har du en personligt ejet virksomhed, er din B-skat ikke omfattet af Skattekontoen. B-skat skal du stadig betale via din forskudsopgørelse i TastSelv Borger.

Kilde: SKAT

Formålet er at forhindre, at en virksomhed tror, at der er penge på Skattekontoen til at betale et skatte- eller afgiftskrav, for så at konstatere, at hele saldoen nu er blevet udbetalt til virksomhedens NemKonto, og virksomheden derfor ikke får betalt sine krav rettidigt.

Hvis du som virksomhedsejer stadig ønsker at have en udbetalingsgrænse, skal du selv sørge for at sætte den til maksimalt 200.000 kr.

Du ændrer udbetalingsgrænsen ved at logge på TastSelv Erhverv/ Skattekontoen/ Udbetalingsgrænse.

Du kan læse mere om udbetalingsgrænsen her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095