23948sdkhjf

Coop fortryder ny kommunikationschef: "Ikke den rigtige tillid"

Opdateret 09:26 med kommentar fra adm. direktør for Coop amba Mike Dranov

Der var udsigt til, at Coop amba og forbrugermagasinet Samvirke skulle have ny chef, men den plan er droppet.

Coop-koncernen havde ellers hyret Katja Dahlberg som ny kommunikationschef og ansvarshavende redaktør, men på LinkedIn fortæller hun selv, at hun fortsætter i den stilling som kommunikationsdirektør i Banedanmark, som hun ellers var fratrådt.

Katja Dahlbergs ledelsesstil er tidligere blevet kraftigt kritiseret af nuværende og tidligere medarbejdere i Banedanmarks kommunikationsafdeling gennem artikler i fagbladet Journalisten. Få måneder efter kritikken kom altså et nyt jobtilbud - og så alligevel ikke.

På LinkedIn skriver hun:

"Jeg havde ellers – på Coops opfordring – takket ja til at påtage mig opgaven med at drive kommunikationen dér. Men forløbet efter ansættelsen gjorde det klart, at det ikke var muligt at få den rigtige tillid."

I en skriftlig kommentar til RetailNews udtaler Mike Dranov, adm. direktør og foreningsdirektør for Coop amba:

"Det er rigtigt, at vi alligevel ikke ansætter hende. Årsagen er, at vi har modtaget en række oplysninger og tilkendegivelser, der gør, at vi har vurderet, at Katja Dahlberg ikke er det rigtige match til den vigtige post. Vi genoptager derfor søgningen efter den rigtige kandidat, og forventer at kunne have en løsning klar efter sommerferien, som vil være optimal for os."

LinkedIn

Ifølge Katja Dahlberg har hun fået lov at trække sin opsigelse tilbage og tilføjer en bid fra Banedanmarks intranet:

"Direktionen har i dag tiltrådt, at kommunikationsdirektør Katja Dahlberg fortsætter i Banedanmark, idet hun har trukket sin opsigelse tilbage. Det er vi glade for. Katja Dahlberg har været kritiseret af tidligere medarbejdere på en måde som direktionen og HR slet ikke kan genkende, og det er en samlet direktion, der er glad for at få lov at fortsætte samarbejdet. Adm. direktør Hakon Iversen udtaler:

”Katja fik til opgave af den tidligere direktion at gennemføre en turnaround, højne det faglige niveau, arbejdsmoralen og trivslen. Det er lykkedes under særdeles vanskelige vilkår. Det er klart, at når man gør det, så bliver man ikke populær hos alle, men den nuværende afdeling er et helt andet sted, hvilket afspejles i en god klimamåling fra december 2021 og god tilbagemelding fra arbejdstilsynet i foråret 2021. Den samlede direktion har derfor fuld tillid til Katja og er glade for, at Katja fortsætter hos os.”"

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078