23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence om nyt bibliotek i Fredensborg er udsat

De store prisstigninger i byggebranchen og den reducerede anlægsramme får konsekvenser for en række projekter i Fredensborg Kommune.

Byrådet besluttede mandag aften den 20. juni at udsætte arkitektkonkurrencen for Nyt Fredensborg Bibliotek samt nye padelbaner og tennisbaner ved Humlebæk Idrætscenter, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Udsættelsen skyldes ifølge kommunen to ting. Dels den netop indgåede aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) om kommunernes økonomi i 2023, som sænker rammen for hvad kommunerne må bruge på anlæg, dels de stærkt stigende priser i byggebranchen.

– Derfor er det rettidigt omhu, at byrådet foretager en ny samlet prioritering af kommunens anlægsprojekter. Det vil vi gøre i forbindelse med budgetforhandlingerne, hvor vi også kender de samlede konsekvenser for Fredensborg Kommune af den nye økonomiaftale mellem regeringen og KL, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen i pressemeddelelsen.

Projekterne er således foreløbigt udsat til efterårets budgetforhandlinger.

Skulle i gang i denne måned

Med det nu bremsede Nyt Fredensborg Bibliotek vil kommunen skabe et nyt kulturelt mødested og bibliotek i hjertet af Fredensborg. Formålet er at transformere og modernisere Fredensborg Bibliotek, som lige nu ligger på første sal i gågaden og udvikle et nyt bibliotekstilbud. Projektet skulle desuden tænkes bæredygtigt hele vejen igennem, så det kan DGNB-certificeres til guld.

Projektkonkurrencen, der altså nu er sat på pause, samt forhandlingsfasen skulle gennemføres fra ultimo juni 2022 til januar 2023. Det var hensigten at udpege op til to vindere af projektkonkurrencen og indbyde disse til udbud med forhandling.

Fredensborg Kommunes Byråd har tidligere sagt god for en bevilling på 60 mio. kr. til etablering til det nye kulturelle mødested og bibliotek i Fredensborg.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Lille stigning i bilsalget i maj – elbilerne stormer frem
Ny melding: 3. Limfjordsforbindelse vedtages måske før planlagt
Opkøb skaber glæde hos familievirksomhed: - Uden Danish Crown havde jeg været voldsomt fortvivlet
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Lærling skal udstationeres til Tyskland: - Det er en kæmpe mulighed
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.122