23948sdkhjf

Dansk fregat på ubådsjagt i Nordatlanten sammen med NATO-allierede

Fregatten ’Absalon’ har i de seneste uger deltaget i øvelsen ”Dynamic Mongoose” i Nordatlanten, hvor danskerne har jagtet ubåde sammen med vores NATO-allierede.

Det skriver Forsvaret i dag på dets nyhedssite på nettet.

Ubådsbekæmpelse er kompliceret, så derfor er det vigtigt, at vi får øvet det. Både os her på 'Absalon', men også samspillet mellem os og de andre enheder og nationer Paw Møller, kommandørkaptajn og skibschef på ’Absalon’

Dynamic Mongoose er en årligt tilbagevendende øvelse i antiubådskrigsførelse, hvor NATOs maritime kommando (MARCOM) står i spidsen. I år deltager tre ubåde i øvelsen sammen med 11 skibe og et større antal fly og helikoptere. Den ene af NATOs stående flådestyrker deltager også.

Formålet med øvelsen er at træne alle parter i antiubådskrigsførelse i det dybe Atlanterhav. Det betyder, at overfladeskibene bliver trænet i eftersøgning, lokalisering og kamp mod ubåde, hvor skibene bruge deres sensorer som eksempelvis forskellige sonartyper.

Vigtig viden og erfaring

Både fly og helikoptere, der deltager i øvelsen, er udrustet til ubådsjagt og ubådsbekæmpelse. De bliver så indsat i øvelsen og ubådsjagten efter ordrer fra skibene i flådestyrken - herunder også den danske fregat ’Absalon’.

- Det giver en utrolig vigtig viden og erfaring, når vi øver og træner sammen med vores NATO-allierede i et realistisk antiubådsscenarie. Ubådsbekæmpelse er kompliceret, så derfor er det vigtigt, at vi får øvet det. Både os her på 'Absalon', men også samspillet mellem os og de andre enheder og nationer, siger kommandørkaptajn Paw Møller, der er skibschef på fregatten ’Absalon’ til nyhedssitet.

For ubådene giver øvelsen både god træning i at undgå at blive opdaget, men også at øve undvigeprocedurer når overfladeskibene og flyene har fundet ubådene.

Andre besætninger med

Ud over ubådsjagt er der mulighed for at træne andre sømilitære discipliner. Blandt andet er det god træning at øve genforsyning til søs, hvor skibene sejler tæt på hinanden og modtager brændstof fra en flådetanker.

Øvelsen Dynamic Mongoose er en af de få dedikerede antiubådsøvelser, der findes. Derfor er der besætningsmedlemmer fra Søværnets øvrige fregatter med ombord på ’Absalon’ under øvelsen, så de også har mulighed for at dygtiggøre sig inden for denne særlige disciplin.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094