23948sdkhjf

Dansk kran-succes bliver en del af nordisk krankoncern

For mere end ti år siden blev brødrene Morten Eriksen og Mikkel Eriksen enige med deres gode kammerat Casper Petersen om at forfølge drømmen om at starte egen mobilkranvirksomhed. Det blev startskuddet til Kran-Kompagniet, der siden er vokset fra iværksættervirksomhed til ISO-certificeret selskab. 

Nu sælger de 70 pct. af virksomheden til et af Skandinaviens førende kranselskaber, Nordic Crane, for sammen at blive førende i Danmark. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

– Vi har haft 10 rigtig gode år med masser af succes, men skal vi vokse og kunne byde ind på de helt store opgaver i Danmark, skal vi have en større volumen, siger Morten Eriksen, medejer af Kran-Kompagniet, i meddelelsen.

– Vi glæder os til at udvikle os sammen med Nordic Crane og til at kunne tage en større markedsandel af det danske marked og fremover løfte flere opgaver, også for de helt store spillere i den danske byggebranche, fortsætter han.

Læs mere på Licitationen: Dansk kranfirma solgt til nordmænd: Nu skal der løftes tungere byggeopgaver

Ser frem til det danske eventyr

For Nordic Crane bliver opkøbet det første skridt ind på dansk marked. Virksomheden blev etableret i Norge og er i dag førende inden for mobilkraner, lastbilkraner og transporttjenester med over 350 maskiner i Norge og Sverige. 

I kombination med Kran-Kompagniet vurderes Nordic Crane fremover at kunne byde sig til som en seriøs udfordrer til de allerstørste aktører på det danske byggemarked.

– Kran-Kompagniet er en solid virksomhed, der er veletableret i Danmark. Vi har længe ledt efter en samarbejdspartner i Danmark, og i Kran-Kompagniet har vi fundet et godt match. Vi ser nu frem til det danske eventyr, der venter derude, siger Morten Heli-Hansen, direktør i Nordic Crane.

– Aftalen markerer en milepæl, da Nordic Crane nu er repræsenteret i hele Skandinavien, siger Pål Kynningsrud, adm. direktør i Kynningsrud-koncernen, som ejer Nordic Crane.

Købsaftalen træder i kraft fra den 23. juni 2022. Kran-Kompagniet vil fremover indgå under Nordic Crane, men fortsat være under ledelse af Casper Petersen, Morten Eriksen og Mikkel Eriksen i de danske afdelinger på Sjælland og Jylland.

KRAN-KOMPAGNIET A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 39,7 26,7
Primært resultat 9,7 2,2
Resultat før skat 8,6 1,3
Årets resultat 6,7 1,0
Egenkapital 20,4 13,8
Antal ansatte 26 19
Kilde: CVR

lda

Se nøgletal og flere artikler om:
Læs mere om: nordic crane
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203