23948sdkhjf

NKT sælger datterselskab for halvanden milliard

NKT har indgået en aftale om at sælge NKT Photonics til Photonics Management Europe S.R.L, som er et datterselskab af japanske Hamamatsu Photonics K.K., der beskæftiger sig med udvikling af fotoelektriske enheder og produkter.

NKT har gennem længere tid afsøgt markedet for alternativer for NKT Photonics.

Transaktionen har en samlet værdi (enterprise value) på cirka 205 millioner euro (1,525 milliarder kroner) og er betinget af myndighedernes godkendelse. Det forventes at ske senest ved udgangen af første kvartal 2023.

I 2000 etablerede NKT flere R&D-virksomheder, der senere dannede grundlag for NKT Photonics, som siden er vokset til en af de førende leverandører af højtydende fiberlasere og fotoniske krystalfibre. De primære markeder er Medical & Life Science, Industrial, Aerospace & Defence og Quantum & Nano Technology med en samlet omsætning i 2021 på 68 millioner euro (506 millioner kroner) og 400 ansatte.

Frasalget markerer det sidste skridt i processen mod at fokusere NKT’s forretning på kerneforretningen inden for kabelløsninger.

- Efter mere end tyve år er vi stolte af at overdrage en succesrig højteknologisk virksomhed. Det er et godt eksempel på innovation og teknologi i Danmark anerkendt internationalt, og frasalget sikrer fremtidige vækstmuligheder. Vi har fundet et godt nyt hjem til NKT Photonics, siger Jens Due Olsen, bestyrelsesformand, NKT A/S.

- Vi er glade for at kunne byde NKT Photonics velkommen til Hamamatsu Photonics K.K. og tilføje deres innovative teknologi og stærke fodaftryk i Nordeuropa til vores portefølje. Vi forventer, at de vil kunne drage fordel af vores verdensomspændende forretning og af at blive en del af vores vækstrejse, siger Akira Hiruma, administrerende direktør for Hamamatsu Photonics K.K.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095