23948sdkhjf

Biofos holder fortsat øje med spildevandet for covid-19

Virussen SARS-CoV-2, der forårsager covid-19, kan findes i afføringen hos nogle af de smittede personer og dermed også i spildevandet.

Biofos fortsætter overvågningsprogrammet i hovedstadsområdet, som omfatter decentral prøvetagning på Biofos’ tre renseanlæg Lynetten, Damhusåen og Avedøre samt udvalgte prøveudtagningssteder i selskabets opland.

Ved at undersøge spildevandet for mængden af SARS-CoV-2, kan det give et indtryk af smitteniveauet i de lokalområder, som spildevandet kommer fra. Det er derfor ikke tilfældigt, at der tages prøver på lige præcis Biofos’ renseanlæg og i selskabets opland.

Biofos

  • Biofos har under hele den nationale overvågning af SARS-CoV-2 i spildevand leveret spildevandsprøver til programmet.
  • Biofos er Danmarks største spildevandsvirksomhed, som renser vandet for 1,2 mio. indbyggere i hovedstadsområdet på tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen. 
  • Ressourcerne i spildevandet udnyttestil klimavenlig energi i form af el, biogas og fjernvarme til forsyningsnettet.

Kilde: Biofos

Når hele 1,2 millioner mennesker i hovedstadsområdet skyller stort og småt ud i deres wc, ledes det ud til Biofos’ renseanlæg.

Overvågningen foregår i et samarbejde mellem Statens Serum Institut (SSI) og de enkelte forsyninger, der driver renseanlæggene.

Se nøgletal for:
Læs mere om: covid-19¨ spildevand Biofos
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078