23948sdkhjf

Nyt partnerskab vil gøre Odense klimaneutral

Energi Fyn har sammen med en række virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune stiftet Odense Klimapartnerskab, der skal bidrage til at finde fælles grønne løsninger.

Med Odense Klimapartnerskab tager Energi Fyn et skridt i forhold til at løse nogle af energi- og klimaudfordringerne.

- Hos Energi Fyn tænker vi bæredygtighed ind i alle vores beslutninger, og vi investerer massivt i den grønne og digitale omstilling. Vi ser Odense Klimapartnerskab som et vigtigt og nødvendigt initiativ, der kan bidrage til, at vi i fællesskab kan sikre den grønne omstilling på Fyn samt spille en aktiv rolle i forhold til de klimaudfordringer, som vi står overfor globalt, siger Søren Thorsager, bestyrelsesformand i Energi Fyn.

Målet med Odense Klimapartnerskab er at samle byen om det fælles mål at gøre Odense klimaneutral.

Odense Klimapartnerskab

  • Odense Klimapartnerskab er grundlagt af 3C Groups, Universal Robots, Energi Fyn, HJ Hansen, Syddansk Universitet, Jysk Fynske Medier, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Odense Kommune.
  • Formålet med klimapartnerskabet er at samle byen om det fælles mål at opnå klimaneutralitet senest i 2030.
  • Odense Klimapartnerskab er for byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, der gennem dialog, vidensdeling og ved at fremhæve de gode eksempler skal finde de løsninger, der bidrager til at nå målet om klimaneutralitet.
  • De enkelte grundlæggere forpligter sig til at arbejde med grøn omstilling i deres egen organisation.
  • Partnerskabet vil arrangere flere årlige aktiviteter. Ud over den nye klimakonference FORUM på Tinderbox er der for eksempel ambitioner om et årligt Odense COP-møde, grønt iværksætteri og en klimapris.
  • Odense Kommune bidrager med 1,4 millioner kroner, mens de øvrige partnere hver investerer 250.000 kroner i Odense Klimapartnerskab. Pengene bruges alene på de aktiviteter, som Odense Klimapartnerskab står bag.

Kilde: Energi Fyn

Selv om klimaudfordringerne er globale, skal mange grønne løsninger findes og udvikles lokalt ved hjælp af den bedste og nyeste viden.

- Som andelsselskab geninvesterer vi alt overskud i selskabet til gavn for vores andelshavere og udviklingen på Fyn. I år vil vi investere 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Udover udbygning af elnetinfrastrukturen sikrer vi sammen med andre virksomheder udvikling af klimaløsninger. Vi spiller også en vigtig rolle i forhold til at sælge klimaløsninger såsom ladestandere, varmepumper, grønne el- og gasprodukter og energisyn til virksomheder. Desuden ejer og driver vi 26 vindmøller og 5 regulerkraftværker, som er en forudsætning for en elforsyning baseret på vedvarende energi, siger Bent Agerholm, adm. direktør i Energi Fyn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.268