23948sdkhjf

Erhvervsentreprenør slår sig egen rekord med stor udvidelse hos vindmølle-leverandør

Mens regeringen varsler en femdobling af dansk vindenergi i 2030, arbejder man på en kæmpe udbygning hos Welcon i Give, der leverer tårne og flydende fundamenter til vindmølleindustrien.

KT Erhvervsbyg står for den store oprustningen i vindmøllefirmaet, som indebærer en udvidelse med 30.000 kvm bygninger og 11 hektar belægning. Resultatet er, at Welcon får i alt 15 samle- og svejselinjer og kapacitet til at producere 200.000 ton stål til tårne og 40.000 ton stål til flydende fundamenter om året.

– Med Welcons megahaller og pladelager slår vi vores rekord indenfor large scale-industribyggeri. Her er alt bare stort. De nye lager- og produktionsfaciliteter vil indeholde fire nye store pladebearbejdnings- og svejsehaller, et meget stort nyt overfladebehandlingsanlæg samt ekstra lager-, kontor- og velfærdsfaciliteter. Alt sammen til aflevering i september næste år, fortæller Per Henriksen, adm. direktør i KT Erhvervsbyg, i en pressemeddelelse om udvidelsen.

Udvidelsen omfatter megahal i 24 meters højde, pladelager i 16 meter højde og malerhal i 19 meters højde. De tre bygninger får et fodaftryk på 30.000 kvm og en samlet volumen på 623.000 kbm.

Når hele byggeprojekt står færdigt vil Welcons drømme om 180.000 kvm produktions- og lagerfaciliteter være virkelighed.

Welcon A/S beskæftiger 600 medarbejdere i Give. Firmaet har leveret omkring 50 pct. af alle europæiske offshore tårne, og med det nye byggeri vil fabrikken være den største i Europa til fabrikation af tårne.

lda

Se nøgletal for:
Læs mere om: Welcon KT Erhvervsbyg
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141