23948sdkhjf

Sikkerhedsstyrelsen klar til at hjælpe virksomheder med at skifte gas

I en lang årrække har det af praktiske og økonomiske årsager været fordelagtigt at købe og anvende den godkendte tilgængelige gas på det danske marked.

Men nu ønsker flere virksomheder grundet Ruslands reducerede gasforsyning til Europa at ændre på deres gasinstallation og levering af gastype.

Derfor er nogle danske virksomheder begyndt at købe deres egen gas i udlandet eller blander selv gas fra danske distributionsselskaber.

- Gaskvaliteter varierer fra land til land, og det er vigtigt have den rette gaskvalitet, så den kan bruges sikkert og mest økonomisk fordelagtigt. Er kriterierne ikke opfyldt, så kan det betyde dårlig økonomi for virksomheden eller i yderste konsekvens føre til en eksplosion. Det er derfor vigtigt, at ændringer anmeldes til os, så vi kan godkende om gaskvaliteten er, som den skal være, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Søren Muff Assenholt i en pressemeddelelse.

Lover hurtig hjælp

Det skal også anmeldes til Sikkerhedsstyrelsen, hvis der installeres nye gasanlæg eller anvendes en erstatningsgas i stedet for naturgas, bygas eller flaskegas.

- Vi lover hurtig hjælp, da vi udmærket er klar over den situation, som nogle virksomheder står i. Men det er vigtigt, at virksomhederne ikke går på kompromis med sikkerheden, siger Søren Muff Assenholt.

Hvis man som privatperson ændrer på sin gasinstallation, så skal det også anmeldes til Sikkerhedsstyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094