23948sdkhjf

Hjemløst søfartsmuseum lukker midlertidig ned på grund af kondens og skimmel

Aarhus Søfartsmuseum ser sig nødsaget til at holde midlertidig lukket. Det skyldes ifølge museet, at der er konstateret skimmel i de containere, der udgør museets udstillingsrum på havnen i Aarhus.

- Museet holder til i 15 containere, som med tid trækker kondens, der udvikler skimmel, som er konstateret i dele af museets arkiv og udstillinger. Samlingen skal derfor stabiliseres, og der skal skaffes bedre forhold, som kan sikre samlingen. Herefter ser vi frem til at modtage gæster igen, når tiden er inde, oplyser Aarhus Søfartsmuseum på dets nyhedssite på nettet.

Et hjemløst museum

Museet, der drives af frivillige ildsjæle, blev officielt åbnet juni 2009 efter det havde eksisteret i knapt to år uden en fysisk adresse. Den første midlertidige adresse var i den bygning, der oprindeligt havde fungeret som gate-hus ind til den nu afviklede containerhavn, der i dag er byområdet Aahus Ø.

Netop derfor var lejemålet tidsbegrænset og blev opsagt i oktober 2013. Museet har siden søgt efter permanente lokaler. For at kunne huse den voksende samling, og gøre den tilgængelig for offentligheden, anvender museet i dag 15 containere, der er placeret ved Hveensgade i området ved den forhenværende Molslinjen-terminal.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078