23948sdkhjf

Kommune skriger på ferieafløsere: Manglen kan ramme ældreplejen

Vejle forbereder sig på mangel på fast personale og sommerferieafløsere kan få konsekvenser for plejen i sommerferien

Der er landet over problemer med at skaffe et tilstrækkeligt antal afløsere til hjemmeplejen og plejecentre henover sommeren. Det gælder også i Vejle Kommune.

Kommunen kommer dog ikke til at skære i serviceniveauet, men kan komme i en situation, hvor de kan blive nødt til at prioritere i opgaverne på de kommunale plejecentre og i hjemmeplejen.

- Vi har ligesom mange andre kommuner store rekrutteringsudfordringer - særligt på SOSU- og sygeplejeområdet. Vi har vores kvalitetsstandarder, men der kan være dage, hvor der er nogle opgaver, som vi ikke når, siger Heidi Have, seniorchef for plejecentrene.

- Sygeplejen kommer vi ikke til at gå på kompromis med. Men vi kan blive nødt til at skære klippekortsordningen og noget af rengøringen fra. Det vil heller ikke være muligt at optjene ekstra klip hen over sommerferien, da det blot vil lægge et yderligere pres på plejen efter ferien. I nogle tilfælde kan det også blive nødvendigt at aflyse afløsning i hjemmet, hvor hensigten er at afløse pårørende, der fx bor sammen med en ægtefælle med omfattende brug for pleje, siger chefen for hjemmeplejen, Jesper Roskilde.

Vi følger situationen

De to seniorchefer fortæller, at seniorområdet gør alt for at sikre serviceniveauet for borgerne i perioden, og der ligger planer for sommerferien ud fra de muligheder, der er. Alt afhængig af hvordan situationen udvikler sig, vil det være nødvendigt at prioritere løbende.

- Vi følger altså situationen tæt og tager udgangspunkt i den aktuelle situation, ligesom vi også kommer til at tage afsæt i den enkelte borgers situation, siger Heidi Have.

- Vi er selvfølgelig kede af, at det kan blive nødvendigt at tage sådanne skridt, men vi er i en situation, hvor vi desværre ikke har alle de medarbejdere, der skal til, for at løse opgaverne. Derfor kan det henover i sommerferieperioden blive nødvendigt at prioritere, at den pleje, som er vigtig for borgernes sundhed og helbred, bliver udført på en sikker og forsvarlig måde, siger Jesper Roskilde.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.11