23948sdkhjf

Rønne Havn rykker et skridt nærmere en udvidelse

En øget interesse for at bruge Rønne Havn til udskibning af vindmøller muliggør en planlagt fremtidssikring af havnen i forhold til den overordnede masterplan

Rønne Havn fremskynder nu processen om at udbygge havnearealet med 10 hektar ekstra areal til at varetage offshore projekter.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Projektet kan tidligst gå i gang i 2023, men allerede nu har havnen sat gang i at indhente godkendelser fra myndigheder og sætte en udbudsrunde i gang. 

xx

Behovet for fremtidssikringen, som havnen kalder det, bunder i en øget interesse i at benytte havnens areal til udskibning af vindmøller. 

Interessen kommer som følge af både nationale og internationale planer om at etablere store mængder af vedvarende energi primært som havvind i Østersøen. 

Det er havnens plan, at den nye fremtidssikring af havnen vil give øget areal til vindmølleprojekter i den sydlige del af havnen og i højere grad vil samle passagertrafikken i den nordlige del.

- I de næste mange årtier skal der opsættes enorme mængder havvind i hele verden og også her i Østersøen. Som havn står vi derfor midt i en spændende tid og med en unik mulighed for at udnytte Bornholms unikke position til at tiltrække mere forretning og vækst til øen. Vi har allerede gjort os klar til at kunne tage offshoreprojekter på havnen, men vi har ikke plads til at kunne imødekomme den øgede interesse, som der vil blive behov for. Derfor begynder vi nu en fremtidssikring af havnen, så vi inden for få år vil kunne håndtere flere og større vindmølleprojekter, siger Lars Nordahl Lemvigh, adm. direktør i Rønne Havn A/S.

Flyttedag på havnen

Fremtidssikringen af Rønne Havn betyder, at nogle aktiviteter og lejere bliver flyttet til et andet sted på havnen ligesom nogle aktiviteter vil blive opsagt. 

Rønne Havn har orienteret alle berørte kunder og vil i den kommende tid indgå i en tættere dialog med både naboer, kunder og lejere. Den færdige ombygning af havnen forventes at stå klar i 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078