23948sdkhjf

Danske byggefirmaer øjner muligheder i fransk plan til 50 mia. kr.

Højt specialiserede danske virksomheder, der kan indgå som underleverandører i bygge- og boligsektoren får nye muligheder i Frankrig, som har lanceret genopretningsplanen 'France Relance' med 6,7 mia. euro – svarende til 49,8 mia. kr. – til energieffektivisering. Det påpeger The Trade Council under Udenrigsministeriet på deres hjemmeside.

Frankrig er bagud med energirenovering af bygninger og har erkendt sit behov for innovative løsninger, der ikke findes på markedet i dag David Schjerlund, handelschef ved den danske ambassade i Paris

Halvdelen af Frankrigs bygningsmasse er bygget før 1975, og den franske bolig- og byggesektor står alene for hele 44 pct. af landets samlede energiforbrug. Det er ikke bare en stor udfordring, hvis Frankrig skal være i stand til at nå sine klimamål - nationale såvel som internationale – men også et presserende problem set i lyset af de markant forhøjede energipriser.

Men udfordringerne har også kraftigt udvidet markedet for energieffektivisering og skabt en enorm og meget konkret efterspørgsel på løsninger, der kan nedbringe landets energiforbrug så effektivt som muligt. Noget, som i mange år har været en styrkeposition for danske virksomheder.

Dansk underleverandører

Der er stadig mange udbud i gang relateret til den milliardstore genopretningsplan, og nye kommer til. Samtidig er variationen i udbuddene også fortsat meget bred, både hvad angår størrelse og type.

Det afslører et hurtigt blik på de franske myndigheders oversigt over France Relance-udbud inden for energieffektivisering.

– Frankrig er bagud med energirenovering af bygninger og har erkendt sit behov for innovative løsninger, der ikke findes på markedet i dag. Der er afsat betydelig finansiering til renovering af både offentlige og private bygninger de kommende år, og en del af pengene er allerede kanaliseret ud hos de store entreprenører, fortæller David Schjerlund, handelschef ved The Trade Council Paris.

– Danmark har et stærkt brand som grøn nation, og danske løsninger er i høj kurs. Det giver tilsammen betydelige markedsmuligheder, både her og nu og på længere sigt. Den mulighed skal vi udnytte til fulde, og derfor arbejder vi på ambassaden strategisk med netop grønt byggeri for at skabe den bedst mulige platform for de danske virksomheder på det franske marked, uddyber han.

Aktørerne i den franske bolig- og byggesektor har store markedsandele, hvilket giver mulighed for at højt specialiserede danske virksomheder kan indgå som underleverandører.

Konkrete muligheder

Det overvejende fokus i France Relance-udbuddene er gennemgribende renoveringer af særligt den offentligt ejede bygningsmasse.

Et helt konkret eksempel er firmaet Bouygues Bâtiment, der vandt et udbud på 14,7 mio. euro til at renovere en del af Côte d’Azur-universitetet i Nice som del af et større udbud på i alt 54 mio. euro. Renoveringen har særligt fokus på isolering af bygningerne og installation af nyt teknisk udstyr; varmenet, luftbehandling, køleanlæg, belysning, solcellepaneler med videre.

De fleste af aktørerne vil have øjnene rettet mod årets største branchebegivenheder, Batimat og Interclima, der finder sted 3.- 6. oktober i Paris. Her er matchet med danske løsninger helt oplagt, da der fra fransk side allerede er stor interesse for og god erfaring med danske løsninger, som allerede er til stede på det franske marked.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203