23948sdkhjf

Trodser Arbejdsretten: 500 bygningsarbejdere fortsætter strejke på Femern

500 ansatte hos hovedentreprenøren Femern Link Contractors nægter at gå i arbejde, før de polske medarbejdere i firmaet får bedre vilkår

Selv om Arbejdsretten torsdag beordrede 500 ansatte på Femern-byggeriet tilbage i job, er der intet der tyder på, at det kommer til at ske foreløbigt.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Indtil videre er der stadig blokade på pladsen, siger Rasmus Pedersen, faglig medarbejder hos 3F Lolland.

- Men vi opfordrer meget kraftigt til, at de ansatte går tilbage i job, siger han.

Hos de ansatte fortæller talsmanden, polske Rafal Skwarek, at hans kolleger er klar til at mødes med ledelsen, men at der skal forhandlinger i gang, før de genoptager arbejdet.

- Vi strejker stadig af den samme grund. Vi vil have det samme i løn som danskerne på byggepladsen. Vi vil gerne tilbage i arbejde, men vi venter på, at virksomheden vil forhandle med os, siger han.

Dermed ser det ud til, at konflikten på Femern Bælt-byggeriet mellem polske og danske ansatte på den ene side og hovedentreprenøren Femern Link Contractors (FLC) på den anden fortsætter på ubestemt tid.

Der var ellers udsigt til, at en løsning kunne være på vej.

Strejken begyndte tirsdag, og i går, torsdag, valgte de 500 ansatte at åbne midlertidigt op for deres blokade af byggepladsen.

Det gjorde de for at tillade benzinvogne i at komme ind på byggepladsen ved Rødbyhavn. Byggepladsen er afhængig af vandpumper til at sikre, at hele området ikke ender med at stå under vand.

Sker det, vil det ifølge arbejdsgiveren FLC betyde, at der bliver ødelagt for milliarder af kroner.

Ttrods af flere møder mellem parterne torsdag er der stadig ikke kommet gang i konkrete forhandlinger.

Strejken blandt de 500 ansatte startede, fordi de polske ansatte hos FLC er utilfredse med, at de får væsentligt mindre i løn end deres danske kolleger, som angiveligt får op mod 185-190 kroner i timen. Polakkerne får 140 kroner i timen for det samme arbejde, men tilbydes også ophold i et boligområde, FLC Village, mens de arbejder på den store byggeplads.

I løbet af de seneste møder har polakkerne ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger sænket deres krav til en mindre lønstigning, hvis de kunne få lovning på, at resten af forskellen i lønniveauet er til forhandling på et senere tidspunkt.

Men det er indtil videre ikke blevet mødt af arbejdsgiveren, som dog har udtrykt interesse i at forbedre polakkernes vilkår fra det nuværende niveau.

Hvis konflikten fortsætter ind i næste uge, står de 500 ansatte foran næste udfordring. Så kan de risikere at blive indkaldt til et nyt møde i Arbejdsretten og få stillet et ultimatum:

Enten at gå tilbage i arbejde eller risikere at blive fritstillet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078